Galatasaray 21 yıl sonra Kadıköy'de Fenerbahçe'yi devirdi: 3-1

Galatasaray Kadıköy’de son galibiyetini Fatih Terim yönetiminde Aralık 1999’da almıştı. Tam 20 yıl sonra Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup etti. Onyekuru yıldızlaşırken maçta 3 kırmızı çıktı.

Galatasaray Kadıköy’de son galibiyetini Fatih Terim yönetiminde Aralık 1999’da almıştı. Tam 20 yıl sonra Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup etti. Onyekuru yıldızlaşırken maçta 3 kırmızı çıktı.

Süper Lig’de 23. haftasında Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aştı. Ülker Stadyumunda tarihi anlar yaşandı.

Kadıköy’de son galibiyetini 1999 yılında Fatih Terim yönetiminde alan Galatasaray, 20 yıl sonra yine Fatih Terim ile Kadıköy’de galibiyete ulaştı. Sarı-kırmızılılar tarihi seriye böylece son verdi.

Fenerbahçe’nin tek golünü 21. dakikada penaltıdan Max Kruse kaydetti. Galatasaray’ın golleri 40. dakikada Ryan Donk, 80. dakikada penaltıdan Radamel Falcao ve 90+7. dakikada Henry Onyekuru’dan ile geldi.

MAÇTA ÜÇ KIRMIZI KART ÇIKTI

Karşılaşmada Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın yanı sıra sarı-lacivertli futbolcu Deniz Türüç ve Galatasaraylı futbolcu Younes Belhanda kırmızı kart gördü. Toplamda ise 11 sarı kart, 3 kırmızı çıktı. Bu galibiyetin ardından Galatasaray puanını 45’e yükseltti. Fenerbahçe 38 puanda kaldı. Fenerbahçe, Antalyaspor deplasmanına çıkacak. Sarı-lacivertlilerde gördüğü sarı-kartla cezalı duruma düşen Mauricio Isla forma giyemeyecek. Galatasaray, Gençlerbirliği’ini ağırlayacak.

FENERBAHÇE İÇİN DÖNÜM MAÇI..

Son üç haftada 8 puan kaybeden Fenerbahçe’nin yeniden lige tutunması için Galatasaray derbisi kritikti. Beşiktaş-Trabzonspor maçının beraberliği de ev sahibi Kanarya adına motive ediciydi. Konuk Sarı-Kırmızılı takım Kadıköy’e puan olarak önde gelmenin avantajını kaybetmeden geri dönmek arzusundaydı. Sarı-Lacivertli takımda Gustavo’nun, Aslan’da ise Lemina’nın olmaması iki takımıda öncelikle güvenlikle bir oyuna yönlendirdi. Oyun kurguları da bu öncelikle rakibi durdurmak üzerine kuruluydu.

ONYEKURU İLK DAKİKADAN MESAJI VERDİ

Maçta ilk tehlike Galatasaray tarafından geldi. Savunma arkasına yine sızan Onyekuru kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşu direğin dibinden auta çıktı. Ardından Falcao’nun kafa vuruşunun direk dibinden auta gidişi heyecanı yükseltti. Bu Fenerbahçe’ye de bir mesaj oldu. ‘Savunman çok ileri çıkarsa arkaya atılacak toplarla golü atarım” diyordu Fatih Terim anlayışı. İki mücadeleler oldukça sert geçerken hakem Halil Umut Meler faul düdükleri çabuk çaldı.

MURİQİ YERDE KALDI HAKEM ‘PENALTI’ DEDİ

Karşılaşmanın 18. dakikasında Fenerbahçe penaltı kazandı. Vedat Muriqi ceza sahası içinde önünde bulduğu topu kaleye göndermek istedi. Yatarak topa müdahale etmek isteyen Marcao kontrolsüz gelince Muriqi’ye müdahala etti. Hakem Umut Meler direk Penaltı noktasını gösterdi. Galatasaray’ın itirazlarına rağmen karar değişmedi. VAR incelemesi sonrası penaltı noktasına Kruse geldi. 21. dakikada Muslera ve top ayrı köşelere gitti ve skor Fenerbahçe adına 1-0’a geldi.

OZAN TUFAN TOPU ÇİZGİDEN ÇIKARDI

Galatasaray geriye düştükten sonra takım olarak öne çıktı. Fenerbahçe bu bölümde daha çok faul yaptı. 34’te Onyekuru ceza sahası içinde topla buluştu. Uygun durumda yaptığı vuruş kaleci Altay’ı geçti. Geriden hızlı bir şekilde gelen Ozan Tufan top çizgiyi geçmeden önce müdahale ederek gole izir vermedi. Sarı-Kırmızılı takımın atakları da sıklaştı. Fenerbahçe çıkmakta zorlanınca oyunu kendi yarı alanında kabul etmek zorunda kaldı.

DONK’UN KAFA VURUŞUNDA TOP FİLELERE BULUŞTU

Üst üste gelen ataklarla Fenerbahçe savunması bocalamaya başladı. 40. dakikada ise Galatasaray bu bocalamayı değerlendirmeyi başardı. Ömer Bayram’ın kullandığı korner atışında Donk penaltı noktası civarında iyi yükseldi. Topu kafayla yere vurdurarak kaleye gönderdi. Kalecinin uzanamayacağı noktaya gidin top Fenerbahçe ağlarına gitti. Bu gol mücadeleye de 1-1’lik eşitliği getirdi. İlk yarıda bu sonuçla tamamlandı.

BELHANDA BOŞ KALEYE ATMADI

Fenerbahçe kalecisi Altay’ın hatalı pası 65. dakikada Galatasaray’ı ikinci gole yaklaştırdı. Belhanda ceza yayı üzerinde Altay’dan gelen topla buluştu. Topu boş kaleye göndermek istedi. Ancak vuruşu yavaş olunca kalesine dönen Altay top filelere gitmeden önce kontrol ederek hatasını devam etti. Maçta mücadelenin dozu yükseldi. Sarı kartların sayısı bu bölümde arttı. 

ERSUN YANAL KIRMIZI KART GÖRDÜ

Saha içindeki elektriklenmenin yükselmesi kulübelere de yansıdı. 66. dakikada Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal kırmızı kart görerek tribünde gönderdi. Hakem Yanal’ın kenarda tepkisini aşırı derecede gösterdiği ve oyun alanının içine girdiği için kırmızı kart gösterdiği görüldü. Yanal bu dakikadan itibaren maçı tribünden takip etti.

ONYEKURU YERDE KALDI HAKEM PENALTI DEDİ FALCAO GOLÜ ATTI

Karşılaşmanın 77. dakikasında Galatasaray penaltı kazandı. Onyekuru hızlı bir şekilde ceza  sahasına girdi. Yatarak topa doğru gelen Jailson, Oneyukuru’ya da müdahale edince Hakem Umut Meler bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. VAR incelemesi sonrası karar değişmedi. atışı 80’de kullanan Falcao skoru 2-1’e getirdi. Galatasaray 1-0 geriye düştüğü maçta bu golle 2-1 öne geçti.

GERİLİM ARTTI BELHANDA VE DENİZ TÜRÜÇ KIRMIZI GÖRDÜ

Golden sonra sahada gerilimde arttı. Oyundan çıkmak üzere olan Belhanda ağır davranınca Deniz Türüç müdahale edince gerginlik arttı. Oyuncular bir birine girdi. Hakem olaylar yatıştıktan sonra Belhanda’ya 2. sarıdan kırmızıyı gösterirken Deniz’e de direk kırmızı kartı gösterdi. iki takımda 10 kişi kaldı.

ONYEKURU SLALOM YAPTI GOLÜ ATTI

Galatasaray’ı 20 yıl sonra galibiyete taşıyan gol Henry Onyekuru’dan geldi. Fenerbahçe hücum ederken Galatasaray topu Onyekuru’ya gönderdi. Havadan gelen topu kontrol etmeyi başaran golcü oyuncu Jailson’dan sıyrılarak topu kenardan sahanın ortasına doğru taşıyarak kaleye yöneldi. Kaleci Altay’ı da çalımlayarak topu boş kaleye yolladı. 90+7’de Sarı-Kırmızılı takım 3-1 öne geçti. Son düdükle birlikte Galatasaray Aralık 1999’dan sonra Kadıköy’de kazanmayı başardı.

PUAN DURUMU


23 Şubat 2020 21:15
DİĞER HABERLER