Galatasaray, Kadıköy'den yine çıkamadı

Galatasaray, Kadıköy'den yine çıkamadı
Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'in 23. haftasındaki derbide Fenerbahçe'ye 1-0 yenildi ve zirve yarışında rakipleriyle puan farkının kapanmasını önleyemedi. Teknik direktör Hamzaoğlu yönetiminde ligdeki ilk yenilgisini alan sarı-kırmızılılar, genç çalıştırıcıyla ilk kez bir lig maçında gol atamadı. Galatasaray'da Hakan Balta ve Burak Yılmaz sarı kart cezalısı durumuna düştü.

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki derbi maçta Galatasaray, Fenerbahçe'ye 1-0 yenildi ve zirve yarışındaki puan avantajını kaybetti.
               Oldukça çekişmeli geçen mücadelenin 81. dakikasında Dirk Kuyt'ın golünü engelleyemeyen sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe deplasmanında 15 yılı aşkın süredir devam eden kazanamama serisine bir yenisini daha eklemiş oldu.
               Haftaya Fenerbahçe'nin 4, Beşiktaş'ın ise 3 puan önünde lider giren sarı-kırmızılı takım, Beşiktaş'ın Medicana Sivasspor deplasmanında kazanmasının ardından, Fenerbahçe deplasmanından puan çıkaramayarak elindeki fırsatı kullanamadı.
         
           Gol farkıyla lider
         
            Galatasaray, Fenerbahçe'ye kaybetmesine rağmen attığı gol sayısının fazla olması nedeniyle Beşiktaş'ın önünde liderliğini sürdürdü.
               Ligin zirvesinde 51'er puanla Galatasaray ve Beşiktaş yer alırken, her iki takımın da 15'er gol averajı bulunuyor. Toplam gol sayısında Galatasaray'ın 41'e 37 üstün durumda bulunmasından dolayı liderlik sarı-kırmızılı ekipte kaldı.
               Bu galibiyetle puan farkını kapatan Fenerbahçe ise 50 puanla iki rakibini takip etti.
         
            Hamzaoğlu ligde ilk yenilgisini yaşadı
         
            Galatasaray'ın başında 12.  lig maçına çıkan Hamza Hamzaoğlu, ilk yenilgisini yaşadı.
               Hamzaoğlu yönetiminde ligde daha önce yapılan 11 maçın 9'unu kazanan sarı-kırmızılı takım, Gençlerbirliği ve Bursaspor  maçlarından ise beraberlikle ayrıldı.
               Öte yandan, Fenerbahçe'ye mağlup olan Galatasaray, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde ligde çıkılan maçlarda ilk kez gol atamadı.
               Ligin 12. haftasındaki Akhisar Belediyespor maçıyla Hamzaoğlu idaresinde ilk karşılaşmasına çıkan "Cim Bom" derbi öncesi 11 maçında da gol atmayı başarırken, Fenerbahçe derbisinde skora üretilemeyen ilk müsabakayı geride bıraktı.
         
            - Hakan Balta ve Burak Yılmaz cezalı
         
            Galatasaray'da Hakan Balta ve Burak Yılmaz, gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü.
               Karşılaşmanın 43. dakikasında Hakan Balta, 64. dakikasında ise Burak Yılmaz hakem Cüneyt Çakır'dan sarı kart alırlarken, iki oyuncu da bu sezon 4. sarı kartlarını alarak 24. haftada İstanbul Başakşehir ile oynanacak maçta oynama şansını kaçırdılar.
         
            Hakan Balta sakatlandı
         
            Sarı-kırmızılı futbolcu Hakan Balta, ilk yarının son anlarında yaşadığı sakatlık nedeniyle karşılaşmaya devam edemedi.
               Ceza sahası içinde yerde kalan oyuncu, tedavisinin ardından kısa bir süre daha oyuna devam ederken, uzatma bölümünde bir kez daha yerde kaldı ve bu esnada da ilk yarı sona erdi.
               Sağlık ekibinin yardımıyla soyunma odasına gidebilen sarı-kırmızılı futbolcunun yerine ikinci yarıya Koray Günter başladı.
         
             Sneijder bu kez boş geçti
         
            Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de ilk derbisine çıkan Wesley Sneijder, sarı-lacivertli ekibe karşı son maçlarında sergilediği skorer oyununu tekrarlayamadı.
               Geride kalan sezonun ikinci yarısında Türk Telekom Arena'da oynanan maçta, Galatasaray'ı 1-0 galibiyete taşıyan tek golü atan Hollandalı oyuncu, bu sezonun ilk yarısında yine Türk Telekom Arena'da yapılan müsabakada kazanılan 2-1'lik galibiyetin gollerini de kaydetmişti.
               Geride kalan 2 derbine 3 kez Fenerbahçe filelerini havalandıran Sneijder, Kadıköy deplasmanında skora katkı yapamadı.

08 Mart 2015 21:34
DİĞER HABERLER