Galatasaray Lisesi Müdürü, Fenerbahçe'den istifa etti

Galatasaray Lisesi’ne müdür olarak atanan Fenerbahçe Kulübü Üyesi Prof. Dr. Vahdettin Engin'in Fenerbahçe üyeliğinden istifa ettiği kaydedildi.

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray Lisesi’ne müdür olarak atanan Fenerbahçe Kulübü Üyesi Prof. Dr. Vahdettin Engin hakkında açıklamalarda bulundu. 

Galatasaray Lisesi Müdürü’nün Galatasaray Spor Kulübü’nde sembolik bir temsil durumu olduğunu belirten Hamamcıoğlu, "Galatasaray Lisesi Müdürü ile alakalı polemiğin spor sayfalarında olmasını doğru bulmuyoruz. Bu atamayı önerenler, inceleyip atayanlar ve bu atamayı yapanlar, bu durumun polemik olacağını bilerek yapmışlardır." dedi. 

FENERBAHÇE ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ!

"Şu anda lisede misafir olarak bulunuyoruz. İlgili, ilgisiz herkesin demeç vermesi, ‘Geldikleri gibi giderler’ şeklindeki demeçler yanlıştır." diyen Hamamcıoğlu, "Sadece eğitime konsantre olacağından emin olarak lise müdürümüz Fenerbahçe Kulübü üyeliğinden istifa etmiştir." ifadelerini kullandı. 

Fenerbahçe üyesi Prof. Dr. Vahdettin Engin'in Galatasaray Lisesi'ne genel müdür olarak tayin edilmesi Sarı-Kırmızılı camiada infiale yol açtı.

GALATASARAY ÜYELİĞİ İÇİN MÜRACAAT EDECEK

Hamamcıoğlu'nun verdiği bilgiye göre Engin, Galatasaray Spor Kulübü’ne ve Divan Kurulu’na bir dilekçeyle müracaat edecek. Engin, tüzüğün Galatasaray Lisesi Genel Müdürü'ne verdiği temsil görevini ise kendi idari kadrosunda Galatasaraylı olan birisine devredecek. 

Hamamcıoğlu, "Bizim teklifimiz polemiğin sonlanmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı tayine müdahale etme şansımız yoktur. Dolayısıyla bu konunun çözümü bu şekilde olacaktır." dedi.

11 Eylül 2019 16:43
DİĞER HABERLER