Türkiye'de stat isimlerine sponsor bulan ve önemli gelir eden ilk takım Galatasaray idi. 2008 yılında imzalanan anlaşmanın süresi doldu.
Galatasaray yönetimi stadın içinde bulunan marka adının yazdığı tabelaları kapattı. Ancak yeni sponsor bulunamayınca kulüp önemli bir gelirden de oldu.
Türk Telekom kulübün sponsoru olmuştu. 15 milyon dolar vererek 10 yıllığına forma göğüs sponsorluğu ve stadın isim hakkını aldı. Böylelikle stadın adı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu oldu.
2019'da bitecek olan anlaşma yenilenmeyince kulüp yönetimi başlangıç olarak stadın içinden Türk Telekom adını sildi.
S iyah bezler ile kapatılan markalarla birlikte Türk Telekom'un özel misafirleri için ayrılan “lounge”undan da adı kaldırıldı. Tüm kapı girişlerinde marka sökülürken dış cephedeki stat adına ise henüz dokunulmadı.
Riva ve Florya'daki tesislerini elden çıkaran Galatasaray’ın mali sıkıntıları ise devam ediyor. Geçen haziran ayında Türk Telekom ile masaya oturan kulübe şirketten bir dönüş olmaması nedeniyle markaların kapatıldığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.
10 yıllık yeni anlaşma için Türk Telekom'a haziran ayında 150 milyon euro teklif edildi. 2013 yılında bankalardan aldığı 4.75 milyon dolarlık krediyi ödeyemeyen şirketin yüzde 55 hissesi ağustos ayında alacaklı olarak bankalara devredildi.
Suudi Telekom Şirketi'yle (STC) ortak olduğu Oger Telecom, 2005 yılında Türk Telekom'un yüzde 55'ini satın almıştı. Satın alma Oger Telecom'un Türkiye'de kurduğu Ojer Telekomünikasyon A.Ş. (OTAŞ) adlı şirket üzerinden yapılmıştı.
2009-2010 sezonundan itibaren geçerli olan sözleşmeye göre Türk Telekom, Galatasaray’ın kulübün ana sponsorluğunu da üstlenmişti.
Türk Telekom'un mobil operatörü olan Avea ile 2009'da yollarını ayıran Galatasaray'ın ana sponsoru olarak başlayan şirket, stat ismi için 2008'de masaya oturmuştu. Türkiye'de ilk defa bir stadyuma şirket adı bu anlaşma ile verilmişti.