Galler'in eve dönmeye niyeti yok

EURO 2016'da çeyrek final karşılaşmasında büyük bir sürpriz yaşandı ve Galler turnuvanın güçlü ekiplerinden Belçika'yı 1-0 geri düştüğü karşılaşmada 3-1 yenerek ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda adını yarı finale yazdırdı.
Video: Arşiv

Fransa'nın Lille şehrinde ki Stade Pierre Mauroy oynanan karşılaşmada Belçika maçın 12'inci dakikasında Nainggolan 30 metreder attığı gol ile 1-0 öne geçerken, Galler bu gollere 31'inci dakikada Ashley Williams, 55'inci dakikada Hal Robson-Kanu ve 85'inci dakikada Sam Vokes'in attığı goller ile karşılaşmayı 3-1 kazandı.

Galler ayrıca bu karşılaşmada attığı 3 gol ile toplamda 10 gole ulaştı ve turnuvanın en çok gol atan takımı oldu.

Galler bu sonuç ile yarı finalde Portekiz'in rakibi olurken, Galler-Portekiz karşılaşması 6 Temmuz Çarşamba günü TSİ 22.00'de başlayacak.

Karşılaşmanın istatistikleri şu şekilde:

Stadyum: Stade Pierre Mauroy-Lille

Hakemler: Damir Skomina,Jure Praprotnik, Robert Vukan ( Slovenya)

Teknik Direktör:Chris Coleman
GALLER: Wayne Hennessey, James Chester, Ashley Williams, Benjamin Davies, Chris Gunter, Neil Taylor, Aaron Ramsey (90.dk James Collins), Joe Ledley (77.dk Andy King), Joe Allen, Hal Robson-Kanu (80.dk Sam Vokes),Gareth Bale

Teknik Direktör: Marc Wilmots
BELÇİKA:Thibaut Courtois,Toby Alderweireld, Jason Denayer, Thomas Meunier, Jordan Lukaku (75.dk Dries Mertens), Carrasco(46.dk Fellaini), Eden Hazard, Radja Nainggolan, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku (83.dk Michy Batshuayi)

SARI KART: 5.dk Ben Davies,16. dk James Chester, 24.dk Chris Gunter (Galler) 59.dk Marouane Fellaini (Belçika)

GOLLER: 12.dk Nainggolan (Belçika) 31.dk Ashley Williams (Galler) 55. dk Hal Robson-Kanu (Galler) 85.dk Sam Vokes (Galler)

DHA
02 Temmuz 2016 01:43
DİĞER HABERLER