GAPGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çalışkan:

GAPGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çalışkan: -Sanayici olarak 2013 yılından umutluyuz
GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Girişimci İşadamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çalışkan, sanayici olarak 2013 yılından umutlu olduklarını bildirdi.
     Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılında, bazı yapısal sorunlar dışında sanayicilerin iyi bir yıl geçirdiklerini belirtti.
     Suriyede yaşanan olayların Gaziantepi olumsuz etkilediğini ancak yeni yollar bulmayı başardıklarını aktaran Çalışkan, Suriyeli sığınmacılardan çalışmaya uygun olanların sanayide çalıştırılarak üretime katkı sağlanabileceğini belirtti.
     Sanayideki eleman sıkıntısına Suriyeli sığınmacıların çözüm olabileceğine değinen Çalışkan, gerekli hukuksal düzenlemelerin yapılmasıyla birlikte Suriyeli sığınmacılara iş vermeye hazır olduklarını kaydetti.
     Çalışkan, açıklamasında 2013 yılı beklentilerini şöyle sıraladı:
     Sanayici olarak 2013 yılından umutluyuz. ABD ve Avrupada ortaya çıkan finansal krizin yavaş yavaş etkisini kaybetmesiyle birlikte ihracatın daha da artacağını bekliyoruz. Afrika gibi yeni pazarlar ile ilişkilerimizi daha da geliştirirsek, 2013 yılı ihracatta patlama yapabileceğimiz bir yıl olacaktır. TUSKONun yapmış olduğu Dünya Ticaret Köprüsü adı altında düzenlenen organizasyonlarda binlerce ikili iş görüşmeleri yapılarak anlaşmalar imzalandı. Bu organizasyonların aynı şekilde devam etmesini istiyoruz.
     Türk sanayicisinin dünyanın her yerinde bulunduğunu hatırlatan Çalışkan, bu sanayicilerin sadece ticaret yapmadıklarını, aynı zamanda Türkiyeyi tanıtmak için birer kültür elçisi gibi çalıştıklarını vurguladı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
14 Ocak 2013 14:40
DİĞER HABERLER