Gasp ettikleri Koza'yı batırıyorlar

AKP iktidarı tarafından tüm mal varlığı hukuksuzca gasp edilen iş adamı Akın İpek, Türkiye’nin en büyük şirketlerinden Koza Altın’ın nasıl uçuruma sürüklendiğini anlattı. Skandalın arkasında Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen’in isminin geçtiğini belirtti.

Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’de altın çıkaran ve işleyen ilk yerli madencilik şirketi unvanına sahip Koza Altın, adım adım batırılıyor. 

İpek ailesine ait holding ve iştirakleri gasp edildikten sonra yönetimine kayyım atanan Koza Altın’da skandal bir atama yapıldı.

İLKOKUL MEZUNUNU SATIN ALMA SORUMLUSU YAPTILAR

Her fırsatta “Koza’ya özel görevle gönderildim. Benim dayım Ziya İlgen.” diyen Koza Genel Müdürü İsmet Demir, dünyanın sayılı madencilik şirketlerinden birine satın alma sorumlusu olarak ilkokul mezunu, bilgisayar bilgisi olmayan Ahmet Güç’ü getirdi.

KOZA ALTIN’DA KAYYUM SKANDALI

Koza Holding’in patronu Akın İpek, şirketin nasıl adım adım batmaya doğru götürüldüğünü şahsi Twitter hesabında duyurdu.

İpek, bilgisayar kullanmayı bilmeyen, hatta okuma-yazma bilgisi bile sınırlı olan Ahmet Güç’ün Koza Altın’da satın alma ekibinin başına getirildiğini kaydetti.
 
25 Ağustos’ta işe alınan Ahmet Güç, 12 bin lira maaşla üniversite mezunlarının istihdam edildiği satın alma ekibinin amiri oldu.

GÜCÜNÜ KİMDEN ALIYOR?

Akın İpek’in verdiği bilgiye göre Ahmet Güç, daha önce çalıştığı yerde bazı usulsüzlüklere karıştı. 

Usulsüzlük iddialarının ardından Güç, el konulan Koza Altın’ın yeni genel müdürünün imzasıyla yeni işine kavuştu.

Her yerde kimin yeğeni olduğunu dile getiren Ahmet Güç’ün kardeşi de “uzman” kadrosunda işe başlatıldı.

Liyakatsizliğe tepki gösteren İpek, “Tüm ailemi; bizi soymak, varlıklarını yandaşlara peşkeş çekmek için mahkum ettiler. Para için cinayet işlediler… Hakkımızdaki iğrenç iftiraları bu soygunu ‘haklı’ gösterebilmek, cinayetlerini örtbas etmek için yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

AKIN İPEK’TEN ZİYA İLGEN’E ÇAĞRI

Akın İpek mesajında Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “darbeyi eniştemden öğrendim” dediği kişi olarak kamuoyunda bilinen Ziya İlgen’e de seslendi. 

“Koza CEO’su İsmet Demir; -Koza Altın’a özel görevle gönderildim. Benim dayım Ziya İlgen- diyormuş. Yalan ise Sayın Ziya İlgen’in ismini kullananları uyarmasında fayda var.” dedi.


26 Ekim 2020 17:37
DİĞER HABERLER