Gaziantepin kasım ayındaki ihracat başarısı

Gaziantepin kasım ayındaki ihracat başarısı -GAGİAD Başkanı Taner Özdurak: -Gaziantep, emin adımlarla 2023 yılı hedeflerine ilerliyor -GAPGİAD Başkanı Akın Çalışkan: -Sanayinin önündeki arsa problemi ve kalifiye eleman sıkıntısı
GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepin, kasım ayında yakaladığı yüzde 43,3 oranındaki ihracat artışıyla ihracatını en çok artıran il olması, kentteki ekonomi kuruluşlarının gurur kaynağı oldu.
     Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantepin ihracatını en çok artıran il olmasının, sevindirici bir olay olduğunu ifade etti.
     Türkiyenin aynı dönemde ihracatını yüzde 20 artırırken, Gaziantepin yüzde 43,3 oranında bir artış yakaladığını hatırlatan Özdurak, bu durumun Gaziantepin Türkiyenin çok çok önünde olduğunu gösterdiğini vurguladı.
     Gaziantepin bu başarısını sürdürülebilir kılması için ürün çeşitliliğine devam etmesi gerektiğini ifade eden Özdurak, Gaziantep, emin adımlarla 2023 yılı hedeflerine ilerliyor dedi.
     Özdurak, ihracatta yakalanan bu başarının aynı zamanda Gaziantepin Suriyedeki kaybını telafi ettiğini gösterdiğini de dile getirdi.
    
     -GAPGİAD Başkanı Akın Çalışkan
    
     Gaziantep Girişimci İşadamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çalışkan da Gaziantepin ihracat rekorları kırarak bir ilke imza attığını söyledi.
     Anadoludaki müteşebbisler gücünü gösterdi diyen Çalışkan, kasım ayında 598 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Gaziantepin aylık bazda en yüksek rakama ulaşarak tarihi bir rekor kırdığını belirtti.
     Rakamlardan görüldüğü üzere Gaziantepin il olarak Türkiye ortalamasının üzerinde bir ihracat yaptığını ve diğer Anadolu illerine örnek olduğunu ifade eden Çalışkan, Sanayinin önündeki, arsa problemi ve kalifiye eleman sıkıntısı kalktığında, Gaziantepin daha ileriye gideceği kanaatindeyim diye konuştu.
    
     -TÜMSİAD Şube Başkanı Cuma Çekici
    
     Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici ise Ortadoğudaki siyasi, Avrupadaki ekonomik krize rağmen Gaziantepli sanayicilerin ihracatta rekorlar kırdığını kaydetti.
     Çekici, girişimcilik ruhu ve ticari başarılarıyla her zaman ön planda olan Gaziantepli sanayicilerin, Türk ekonomisi ve istihdamına yaptığı katkıların rakamlarla ifade edilmesinin zor olduğunu vurgulayarak, tüm sanayicileri kutladı.
     Gaziantepin ihracatını en fazla artıran il olmasının, bölgedeki sanayicilerin girişimcilik ruhu ve ticari zekalarının bir göstergesi olduğunu dile getiren Çekici, şunları kaydetti:
     Yanı başımızdaki ülkelerde devam eden iç karışıklıklar, Avrupanın uzun süredir üstesinden gelemediği ekonomik çalkantılara karşın Gaziantepli iş adamlarının yeni pazarlar bulabilmek için dünyayı karış karış gezmeleri, beraberinde yeni ticari bağlantıları ve ihracat rekorlarını getirmektedir. Gaziantep iş dünyasının bu yıl sonu için koyduğu 6 milyar dolarlık ihracat hedefine çok yaklaşılmakla birlikte, her yeni ticari bağlantı yeni iş kapıları ve istihdam imkanı sunmaktadır.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: İsmail Fidan
05 Aralık 2012 11:19
DİĞER HABERLER