Gelibolu Yarımadasındaki orman yangını

Gelibolu Yarımadasındaki orman yangını -Yangının yerleşim yerlerine doğru ilerlemesinin önüne geçildi -Yangının söndürülmesi için havadan ve karadan yapılan çalışmalar sürüyor
ÇANAKKALE (A.A) - Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı içerisinde bulunan Büyük Anafarta köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangının yerleşim yerlerine doğru ilerlemesinin önüne geçildiği, yangının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahalenin sürdürüldüğü bildirildi.
     Büyük Anafarta köyü yakınlarında Çam Tekke mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlemeyen bir nedenle çıkan yangınının söndürülmesi için havadan ve karadan yapılan çalışmalar sürüyor.
     AA muhabirinin Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, yangına 5 uçak, 3 helikopter ve 2 amfibik uçak ile havadan, 17 arazöz, 1 iş makinesi ve çok sayıda yangın söndürme işçisiyle karadan müdahale ediliyor.
     Yangının yakındaki yerleşim yerlerine ulaşmasının engellendiğini belirten yetkililer, Büyükanafarta ve Kumköy köyleri için herhangi bir sıkıntı olmadığını, yangının Tarihi Gelibolu Yarımadası içerisindeki şehitliklere ulaşmasının da mümkün olmadığını kaydetti.
     Öte yandan, yangının söndürülmesi için köyde yaşayan vatandaşlar da söndürme faaliyetlerine yardım ediyor.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
19 Ağustos 2012 17:57
DİĞER HABERLER