Giresun Üniversitesi Rektörü Attardan "Gülsüm anne"ye

Giresun Üniversitesi Rektörü Attardan "Gülsüm anne"ye ziyaret -Rektör Prof. Dr. Attar: -"Gülsüm anne din, dil, ırk, etnik ayrım gözetmeksizin bir insana hayat vererek dünyaya güzel bir mesaj sundu"
ANTALYA (A.A) - Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Antalyada 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmaması nedeniyle "Umut" ismi verilen gencin bakımını gönüllü olarak 5 yıldır üstlenen Gülsüm Kabadayıyı ziyaret etti.
     Attar, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Rusyanın bir haber kanalında Umutun hikayesini izlediğini, bu haberden etkilenerek Umutu ziyaret etmek istediklerini söyledi.
     Rus televizyon kanalında hiç tanımadığı bir insanın bakımını üstlenen Türk annenin hikayesini izleyince duygulandığını dile getiren Attar, bir anne ve kadın olarak bu davranışa duyarsız kalamadığını ifade etti.
     Gülsüm Kabadayının Türk insanının misyonunu sergilediğini vurgulayan Attar, "Ülkemde, vatanımda, toprağımda böylesine insani değerlere sahip insanların var olmasından gurur duyuyoruz. Bir Rus televizyon kanalında böyle bir algının sergilenmesi çok önemli. Gülsüm anne din, dil, ırk, etnik ayrım gözetmeksizin bir insana hayat vererek dünyaya güzel bir mesaj sundu" dedi.
     Gülsüm Kabadayının sosyal sorumluluk üstlendiğini söyleyen Attar, üniversite olarak bu davranışından dolayı Üniversite Senatosu tarafından alınan kararla Gülsüm Kabadayıya "yılın annesi" payesi verdiklerini kaydetti.
     Kendisinin de Umut adlı çocuğu olduğunu belirten Attar, Gülsüm Kabadayı ile ortak sevgiyi paylaştıklarını vurguladı.
     Umut ile hem Türkçe hem de Rusça konuşan Attar, "Umut, senin için geldim, seni görmek için geldim. Bizim oralarda herkes seni tanıyor ve seviyor. Onların da sana selamı var. Seni seviyoruz" dedi.
     Gülsüm Kabadayı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Umut ile ilgili bilgi verdi.
     Ziyarete Rektör Attarın eşi Sadık Attar da katıldı.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
21 Nisan 2013 17:10
DİĞER HABERLER