Giresun Üniversitesinden Gülsüm anneye "yılın annesi"

Giresun Üniversitesinden Gülsüm anneye "yılın annesi" ödülü -Antalyada otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan gence 5 yıldır bakan Kabadayıya, Giresun Üniversitesince "yılın annesi" ödülü verildi (F
GİRESUN (A.A) - Antalyada 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan gencin bakımını 5 yıldır üstlenen Gülsüm Kabadayı, Giresun Üniversitesince "yılın annesi" seçildi.
     Akdeniz Üniversitesinin ev sahipliğinde Alanyada gerçekleşen Üniversitelerarası Kurul Toplantısına katılan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Konaklı Belde Belediye Başkanlığı binasında Gülsüm Kabadayı ile görüştü.
     Trafik kazası sonrasında kaderine terk edilen hiç tanımadığı, bilmediği bir insanı evine alarak yıllarca bakan Kabadayının Rusyada günlük hayatı durdurduğunu ifade eden Attar, "Bunu Rusyanın bütün önemli haber kanalları bir numaralı haber olarak geçti. Bu olay parlamentoda gündem olarak konuşuldu. Ülkede Müslümanlara bakış açısı tamamen değişti" dedi.
     Attar, üniversite senatosunun bu yıl ilk kez yılın annesi ödülünü vermeyi kararlaştırdığını anlatarak, bu ödüle de Gülsüm Kabadayının layık görüldüğünü kaydetti.
     Ödülünü vermek üzere mektup yazdıkları ve Giresuna davet ettikleri Kabadayının kendilerine, "Ben gelirsem bu güzel yavruma kim bakar" dediğini belirten Attar, "O zaman ben gelirim takdim ederim dedim. Şimdi bu ödülü veriyorum" diye konuştu.
     Attar, daha sonra Kabadayıya "yılın annesi" plaketi ve çiçek sundu.
     Kabadayı ise Rektör Attarın kendisine yazdığı mektubun şimdiye kadar aldığı en büyük hediye olduğunu dile getirerek, yılın annesi seçilmesinden dolayı Rektör Attara teşekkür etti.
     Antalyanın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008de bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan genç, 60 gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazanmıştı. Felç olan gence aynı hastanede bir yakınının tedavisi için bulunan Gülsüm Kabadayı, gönüllü olarak bakmaya başlamıştı.
     Daha sonra evine götürdüğü hasta gence gönüllü annelik yapan Kabadayı, 5 yıldır "Umut" ismini verdiği gencin bakımını üstlendi. Kabadayının "Umut" hikayesi, fiziği benzediği için Rus uyruklu olduğu düşünülmesinden dolayı Rusya televizyon kanalına konu olmuştu. Kabadayı, Rusyada giderek programa katılmış ve programdakiler tarafından ayakta alkışlanmıştı.
    
     Muhabir: Onur Usta
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
19 Nisan 2013 18:30
DİĞER HABERLER