Girişimcilik eğitimine katılan 88 kişi sertifikasını aldı

Girişimcilik eğitimine katılan 88 kişi sertifikasını aldı
ADANA (CİHAN)- Adana Gençlik Merkezi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle 'Uygulamalı Genç Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan 88 kadın ve erkek kursiyer törenle sertifikalarını aldı.

Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne sertifika dağıtım töreninden önce yaptığı konuşmada bu gibi seminerlerle meslek edindirdiklerini ve işsizliğe bir nebze de olsa yararlı olmaya çalışıldığını söyledi. "İş aramaktansa iş kurmak daha kolay" diyen Çakır, "Bu kursu başarıyla bitiren ve kendilerini müteşebbis olarak hayata atılmak için iş hayatına hazırlamış olan arkadaşları kutluyorum. İş aramaktansa iş kurmak kolay gibi gözükse de çok cesaret isteyen bir davranıştır. İş hayatında tabiî ki bir takım risk ve sıkıntılar olabilir. Bu nedenle bu çağda kurulacak olan işin analizi yapılıp sağlam adımlarla ilerlemek gerekir." dedi.

Toplumların gelişimlerinde yeni beyinler ile mümkün olduğunu ifade eden Çakır sözlerini şöyle devam etti: "Günümüzde iş alanlarında dev şirketler doldurmaktadır. Teknoloji çok gelişti, yeni iş alanları arttı. Bu bakımdan çok şanslısınız, Dijital Dünyada toplumsal ilişkiler değişiyor, gelişiyor insanların bu alanı keşfetmesi yeni beyinlerle mümkündür. Buralarda yapacağınız çalışmalar neticesinde yapacağınız buluşlar icraatlar kuracağınız işlerden başarılı olacağınıza inancım tamdır. Kursa öncülük eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz Fazlı Bayram Hadi ve Adana Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ümran Öz ile çalışanlarına gerçekten sporun dışında gençlerimize çalışma ve gelir elde etme konusunda böyle güzel organizasyonu gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum."

GİRİŞİMCİYE 30 BİN TL HİBE, 70 BİN TL KREDİ SAĞLANACAK

KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Hamit Sucu, asıl hedeflerinin KOBİ'ler olduğunu, yirmi yıldır verilen hizmetler içerisinde değişik proje ve programlar yürütürken 2010 yılından itibaren ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda genç girişimcilere ayrı bir program olarak değerlendirmeye başladıklarını son beş yıl içerisinde 700'ün üzerinde işletme kurdukların ve kurulan bu işletmelerin şu an yüzde seksenin başarılı olduğunu söyledi. Sucu, Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin önemine değinirken; "Bir girişimci adayı bu eğitimler sayesinde kuracağı iş ile ilgili piyasa araştırmaları, işyeri açma maliyetleri, kâra geçiş süreci ve işin sürekliliği gibi çok önemli konularda Uygulamalı Eğitimler alarak işletmelerini daha bilinçli ve daha güvenilir bir şekilde kuruyorlar. Bu sertifika ile genç girişimciler kendi işlerini kurmak için oluşturacakları projeyle 30 bin TL hibe, artı 70 bin TL faizsiz kredi sağlanacak."

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Yabancı Diller Okul Müdürü ve Kurs Eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Efe Efeoğlu yaptığı konuşmada şunlara yer verdi: "10'ar günlük üç dönem düzenlediğimiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin başarılı olan arkadaşların girişimci iş fikirlerinin olduğunu gördük. Temennimiz bu fikirlerin en kısa zamanda iş hayatına geçmesiyle birlikte Ülkemizin kalkınmasından bir katkı sağlamasıdır."

Konuşmaların ardından, eğitimleri başarı ile tamamlayan 88 kursiyere sertifikaları, Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Hamit Sucu, Kurs Eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Efe Efeoğlu tarafından verildi. CİHAN
18 Mart 2015 17:20
DİĞER HABERLER