Gizemli(!) sosyal ağ Clubhouse'da ilk açık bulundu

Gerek yalnızca davetiye ile üye olunabilmesi, gerekse de sadece iPhone'larda kullanılabilmesi sebebi ile hala milyonlarca mobil kullanıcı tarafından bir gizemini kouyan sesli sosyal medya uygulaması Clubhouse'ın ilk açığı bulundu.
Kullanıcıların sohbet odalarına girerek dinlediği ve konuştuğu uygulama, görüşmelerin ses kaydı alınmıyor ve konuşulanların canlı bir şekilde dinlenmesi gerekiyor.

Fakat ABD'li siber güvenlik araştırmacıları, bir kullanıcının sohbet odalarındaki konuşmaları başka bir sitede yayınlayabildiğini ortaya çıkardı.

BBC'den Mary-Ann Russon'ın haberine göre, Bu açığı kabul eden Clubhouse söz konusu kullanıcının hesabını kapattıklarını ve bunun bir daha yaşanmaması için yeni önlemler aldıklarını açıkladı.

Olayı ilk olarak Stanford Üniversitesi İnternet Gözlemevi fark etmişti. Gözlemevinin açıklamasının ardından Clubhouse'un teknoloji biriminin başında bulunan David Thiel, bunun bir hackleme veya güvenlik açığı değil bir kullanıcının kullanıcı sözleşmesini ihlal etmesi olduğunu söylemişti.
23 Şubat 2021 11:49
DİĞER HABERLER