GMİS yöneticilerinden ziyaret

GMİS yöneticilerinden ziyaret
ZONGULDAK (A.A) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ ve Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlunu ziyaret etti.
     Çimenoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) yer altında taşeron işçi çalıştırılmasına kendisinin de karşı olduğunu ve sendikaya destek verdiğini söyledi.
     Taşeron işçilerin TTKda yer üstündeki sosyal tesisler ve diğer işlerde çalıştırılabileceğini belirten Çimenoğlu, şöyle konuştu:
     Programım müsait olursa Emeğe Saygı mitingine katılmak istiyorum. Tüm halkımızı da bu mitinge katılmaya davet ediyorum. GMİS, TTKdaki taşeron uygulamasıyla ilgili insani bir talepte bulunuyor ve üzücü kazalara sebebiyet verdiği gerekçesiyle yer altında taşeron uygulamasına son verilmesini istiyor. Ben de kendilerinin bu görüşlerine katılıyorum. Yer üstünde taşeron işçisi çalıştırılabilir ancak taşeron işçilerinin yer altında çalıştırılması bana göre de sakıncalıdır.
     GMİS Genel Başkan Yardımcısı Uludağ da 7 Ocakta TTK Kozlu Müessese Müdürlüğünde meydana gelen maden kazasında 8 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, GMİS olarak, TTKda yer altında taşeron çalıştırılmasını istemiyoruz. Bu konuda daha önceki yıllarda da uyarılarda bulunduk ve bu uygulamanın çok üzücü kazalara sebebiyet verebileceğini ifade ettik. Biz, taşeronda çalışan madenci arkadaşlarımızın işsiz bırakılmasını da istemiyoruz. Gerekli eğitimi aldıktan sonra kurum bünyesinde de çalıştırılabilirler diye konuştu.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
22 Ocak 2013 17:00
DİĞER HABERLER