Hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun usta ismi, Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi eski genel müdürlerinden Cüneyt Gökçer, son yolculuğuna uğurlandı.
Gökçer'in Teşvikiye Camii'ndeki cenaze namazına siyaset, sanat, basın ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 23 Aralık günü hayata veda eden Cüneyt Gökçer'in cenaze namazı Teşvikiye Camii'nde kılındı. Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazına çok sayıda ünlü isim de katıldı. Gökçer'in eşi Ayten Gökçer ve kızı Deniz Gökçer namazdan önce cenazeye gelenlerin taziye dileklerini kabul etti. Gökçer'in cenaze namazına siyaset, sanat, basın ve iş dünyasından birçok isim katıldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul Valisi Muammer Güler, Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, işadamı Nazif Zorlu, Dilek Sabancı, gazeteci Hıcal Uluç, Oktay Ekşi, Fatih Altaylı ve Kenan Işık, Erol Evgin, Mahsun Kırmızıgül, Müjde Ar gibi bir çok ünlü sanatçı da cenazeye katıldı. Vali Güler, Ayten Gökçer'in elini öperek başsağlığı dileğinde bulundu. Öğle namazının ardından Gökçer için cenaze namazı ılındı. CHP Genel Başkanı Baykal ve Vali Güler ilk safta yer alırken, Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt arka saflarda namazı kıldı.
Namazın ardından omuzlara alınan Gökçer'in tabutu cenaze aracına kadar taşındı. Araca alınan naaş alkışlar arasında camiden Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü ve burada toprağa verildi.
CHP Genel Başkanı Baykal, Cüneyt Gökçer'in Cumhuriyet döneminin en önemli sanatçılarından biri olduğunu söyledi. Baykal, "Hiç kuşku yok Türkiye'de sahne sanatları konusunda Cumhuriyet döneminin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan ve yöneticilerden biriydi. Ankara'da devlet tiyatrolarını yöneterek Ankara halkına, üniversite gençliğine dünya tiyatrosunun en değerli eserlerini tanıma fırsatını verdi. Tiyatro kültürünü topluma yaygınlaştırma bakımından başarılı hizmetler yaptı. Tiyatronun altın çağının yaşandığı dönemde çok değerli bir sanatçı ve yöneticiydi. Hepimizin yaşamında, benim kuşağımın yaşamında tiyatro sevgisinin geliştirilmesinde, dünya tiyatrosunu, Türkiye tiyatrosunu tanıma açısından olağanüstü katkıları olmuştur. Tiyatro kültürü alanında şükran duymamız gereken insanlar arasındadır. Ankara'da devlet konservatuarı Türkiye'deki akademik tiyatro eğitiminin çok temel bir kurumudur. Daha sonra değişik yerlerde konservatuarlar kuruldu, çok değerli sanatçılar yetişti. Ama işin çıkış noktası orasıdır. Atatürk'ün yabancı tiyatro adamları, sahne sanatçıları aracılığıyla gerçekleştirdiği kuruluşları devralan Muhsin Ertuğrul sonrası ilk tiyatro kuşağının, yönetici kuşağının bir anlamda temsilcisidir. Onu unutmayacağız. Bugün Türk tiyatrosu çok ileri seviyededir. Tiyatro kültürü yayılıyor. Bütün bunların kökeninde Gökçer'in katkısını ifade etmemiz gerekir. Tiyatro camiasına ve ailesine başsağlığı diliyorum." dedi.
Gökçer'in Türk kültürüne önemli katkısı olan bir insan olduğunu ifade eden İstanbul Valisi Güler, "Deniz Gökçer, Türk tiyatrosunun duayeni, bir büyük aktör, bir büyük hoca ve yönetici. Büyük bir kayıp ancak ölüm mukadder. Ama önemli olan bu yaşam süresinde iyi hizmetler verebilmek. Türk kültürüne, Türk sanatına çok büyük hizmetleri olan bir devlet sanatçısıdır. Hatırasını elbette öğrencileri yaşatacaktır. Eşine de başsağlığı diliyorum." diye konuştu.
Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Gökçer'i gençliğinden itibaren tanıdığını söyledi. Büyükanıt, "Çok büyük bir sanatçımızı kaybettik. Çok genç yaşlardan itibaren tanıdığım. Gerçekten çok üzgünüz. Ama geride bıraktığı hizmetleri de duyduğumuz acı kadar büyük değil gurur verici. Onun için rahmetliyi hayırla yad ediyorum, hepimizin başı sağ olsun." şeklinde konuştu.
Sanatçı Müjde Ar da, "Çok güzel şeyler yaptı. Çok şerefli bir hayat, çok başarılı bir yaşam. Geride bıraktığı güzel eserler için kendisine teşekkür borçluyuz." dedi.
(CİHAN)