GTO Başkanı Bartık: Avrupa'nın güneye açılabilmesi için Gaziantep'e ihtiyacı var

GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Avrupa'nın güneye açılabilmesi için Gaziantep'e ihtiyacı olduğunu, şehrin kapıda nöbetçi olarak beklediğini söyledi.

Amerika Boston'da faaliyet gösteren Tufts Üniversitesi Fletcher School Başkanı Arthur Sculley, GTO Başkanı Eyüp Bartık'ı ziyaret ederek, şehrin ekonomik başarısı hakkında bilgi aldı. Bartık, Gaziantep'in başarısının altında rekabetin yattığına dikkati çekerek, "İmkânsızlık, insanları daha fazla çalışmaya itmiş, başarılı insanlar da örnek alınarak önemli seviyelere ulaşılmış. Biz de yakalanan başarıyı daha ileriye taşımak için mücadele ediyoruz." dedi.

Şehrin öne çıktığı sektörler hakkında da bilgi veren Bartık; bu alanları halı, tekstil, plastik ve makarna olarak sıraladı. Başarıların ardından yatırımların artmaya başladığını vurgulayan Bartık, "Sosyal altyapıyı geliştirmek için çalışıyoruz. Dünyanın ve Türkiye'nin önemli markalarını Gaziantep'e davet ediyoruz. Festivallere ağırlık veriyoruz, caddeleri hareketlendirmeye çalışıyoruz. Çalışkan bir şehrin sosyal hayatında da etkili olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Kentin turizmde de öne çıkmaya başladığını belirten Bartık, şehrin tarihi ve doğal zenginliklerinin tanıtımı için çalıştıklarını ifade etti. Gaziantep'te turizmi hak ettiği yere getirmek için daha fazla çalışacaklarını söyleyen Bartık, çalışmaların meyve vermeye başladığını, yerli ve yabancı turistlerin Gaziantep'e ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Bartık, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin (AB) en güneyindeki ülke olduğunu hatırlatarak, Gaziantep'in de Türkiye'nin güneyinde olduğunu söyledi. Bartık, şunları kaydetti: "Avrupa'nın, güneye açılabilmesi için Gaziantep'e ihtiyacı var. Gaziantep, kapıda nöbetçi olarak bekliyor. Gaziantep, 6 milyar 641 milyon 306 bin dolarlık ihracatın yüzde 31'ini Irak'a yapıyor. İlk göreve geldiğimde Irak'a iyi bakmamız gerektiğini söylemiştim. Peşinden de İran ve Rusya'yı da unutmamamız gerektiğini belirttim. Şu anda Irak ve Suriye'deki problemleri bilmiyor değiliz ama iş adamı uzağa bakmak zorunda. İleriye baktığımızda bizim için en önemli pazarların Irak, Suriye ve İran olduğunu görüyoruz. Gaziantep'in 100 yıllık geleceği de Rusya'da. Anadolu'nun Kuzey-Güney koridorunu birleştirecek kara yolları tamamlanınca Gaziantep tam anlamıyla bir lojistik cazibe merkezi olacak. Gaziantep'ten Karadeniz'e ulaşım 150 kilometre kısalacak. 2015 yılı sonunda çoğu bitecek olan bu kara yolları ile Karadeniz limanlarına, oradan da Rusya'ya çok daha hızlı ulaşabileceğiz. Dolayısıyla rakiplerimizden daha hızlı Karadeniz'e inebileceğiz. Rusya'yı yeniden inşa edecek iş adamları da Gaziantep'te. Bu ülkenin yolları çok kötü, bu yolları biz yapacağız. Çünkü Gaziantepli inşaatçılar bu işi çok iyi biliyor."

CİHAN
19 Şubat 2015 13:08
DİĞER HABERLER