Gültekin Avcı: El Kaide operasyonunda görevli TEM görevlilerini gözaltına alma emrini Efkan Ala vermiş.

Gültekin Avcı: El Kaide operasyonunda görevli TEM görevlilerini gözaltına alma emrini Efkan Ala vermiş.
"Eğer El Kaide operasyonunda görevli TEM ekiplerini gözaltına alma emri Efkan Ala tarafından verildiyse, en hafifinden El Kaide terör örgütüne yardım-yataklık, kanunsuz emir, görevi kötüye kullanma suçlarının failidir ve terör şüphelisidir."
Halen Silivri’de kanunsuzca tutuklu bulunan Van TEM Müdürü Serdar Bayraktutan’ın, El Kaide operasyonuyla ilgili açıklamalarına devam ediyoruz.

Bayraktutan’ın anlatımlarında özellikle AKP’nin El Kaide’yi koruyabilmek için operasyona yaptığı inanılmaz müdahaleler çok dikkat çekici.

Savcılık dışında hiçbir makamın bu operasyona karışamayacağını bilen Van Başsavcı Vekili’nin “Bu bir adli görevdir, operasyonu sonuna kadar tamamlayın” talimatını alan TEM Şube operasyonu yapıyor.

Şunları anlatıyor Bayraktutan:

“Bize ‘geri çekilin” talimatı veren Vali ve Emniyet Genel Müdürü’nün, adli soruşturmayla ilgili emir verme yetkisi yoktu.

Adli polis birimlerinin çalışma şekli yıllardır böyledir.

Ama operasyon yapan ekiplerin, operasyona devam edip geri çekilmemeleri üzerine operasyon ekiplerini gözaltına almak için özel harekat polisleri görevlendirildi.

Sonradan polis özel harekatçılardan öğrendiğimize göre, El Kaide operasyonunda görevli TEM görevlilerini gözaltına alma emrini Efkan Ala vermiş. 

Biz operasyondan şubeye geri dönerken, bizi gözaltına almak için görevlendirilen özel harekatçılar, arama yaptığımız adreslere doğru yanımızdan geçtiler.

Karşılaşma olmadı.”

Burada Serdar Bayraktutan’ın anlatımlarını iyi düşünmek gerek.

Mahkeme emrini yerine getiren TEM ekipleriyle özel harekatçılar ya karşılaşsalardı ne olacaktı?

Kanunun emrini yerine getiren TEM Şube ile Efkan’ın kanunsuz emrini yerine getirmek isteyen özel harekatçılar arasında bir çatışma yaşansaydı bunun sorumlusu kim olacaktı?

Çünkü adli görevi şiddet kullanarak engelleyen kişilere karşı (bu özel harekat da olsa) adli kolluğun (TEM) zor kullanma görev ve yetkisi var. (CMK.168)

Paçayı yırtamazlar

El Kaide terör örgütünü koruyabilmek için kendi polisini birbirine düşürmeye/vurdurmaya çalışan başka bir iktidar var mı?

Eğer El Kaide operasyonunda görevli TEM ekiplerini gözaltına alma emri Efkan Ala tarafından verildiyse, en hafifinden El Kaide terör örgütüne yardım-yataklık, kanunsuz emir, görevi kötüye kullanma suçlarının failidir ve terör şüphelisidir.

Bu halde Efkan Ala ile birlikte, kanunsuz emri uygulayan Van Valisi, Özel Harekat Şube Müdürü de aynı terör suçunun sanığı olurlar.

Paçayı da yırtamazlar.

Mahkeme kararıyla yürütülen bir El Kaide operasyonuna bu şekildeki kanunsuz müdahale terör suçudur.

Şöyle devam ediyor Serdar Bayraktutan:

“Polis özel harekatçılar, Özel Harekat Şube Müdürü’ne şöyle diyorlar: 

— Bizi polisleri gözaltına almak için gönderdiğinizi bilseydik, emri yerine getirmezdik. Onlar mahkeme kararını uygulayan polisler!”

Özel harekatçılar sorun çıkmasın diye TEM ekiplerinin yanına ulaşıncaya kadar polisleri gözaltına alacakları konusunda bilgilendirilmemiş.

Kimi gözaltına alacaklarını bilmeden TEM ekibinin arama yaptığı adreslere gitmişler.
Şükür ki karşılaşma olmamış.

El Kaide soruşturmasında gözaltına alınan şüphelilerin mahkeme kararıyla yapılan teknik takipleri-konuşmaları var.

Cinnet göstergesi

Soruşturma dosyasından şu kan dondurucu gerçekleri anlatıyor Bayraktutan:

“…Gözaltına alınan şüpheliler, ‘Türkiye’de 3 bin Müslüman var (El Kaide militanlarını kastediyor) diğerleri kafirdir. Canları, malları ve ırzları bize helaldir’ fikrine sahipler. Bu ifadeler teknik takiple kayıt altına alındı.

‘ABD Başkanı’nın Türkiye ziyareti öncesi geçeceği güzergahlara tünel kazılarak bomba yerleştirilmesi’ şeklindeki konuşmalar teknik cihazlarla kayıt altına alındı.

‘Türkiye’de 70 ilde eş zamanlı canlı bomba eylemi gerçekleştirebiliriz’ şeklindeki konuşmaları soruşturma dosyasında…”

Cinnet göstergesi bu delillerin altından kimse kalkamaz.

İşte AKP’nin cansiperane durdurmaya çalıştığı ve bunun için Van TEM Şube’yi darmadağın ettiği, hatta özel harekatçılarla TEM Şube’nin çatışmasını bile göze aldığı El Kaide soruşturması ve Türkiye örgütü bu.

Serdar Bayraktutan ise eldeki sicil ve operasyon verilerine göre; cumhuriyetten beri Van’a ataması yapılan en başarılı emniyet mensubuymuş.

47 takdirname, 33 başarı belgesi ve 11 üstün başarı belgesi.

18 yıllık meslek sicil ortalaması 100 üzerinden 99,5.

1500 kişilik devresinde performans değerlendirmesinde ilk dörtte.

Kanun dışı tutuklanma gerekçesinde ise aynen şu ifadeler var:

“Uzun yıllar terörle mücadele etmek” ve “rütbeli olmak.”

Şaka değil bu.

Uzun yıllar terörle mücadelede görev almak, tutuklama sebebi.

Yeni AKP Türkiyesi ve AKP yargısı böyle.

Türkiye’de gerçekleşen ve bundan sonra gerçekleşebilecek tüm El Kaide eylemlerinde AKP hükumetinin hukuki sorumluluğu kaçınılmaz bir gerçektir.

26 Mart 2015 09:40
DİĞER HABERLER