Güney Sudan'da geçici hükümet için görüşmeler başladı

Güney Sudan'da çatışan gruplar arasında Ağustos ayında imzalanan anlaşma uyarınca geçici hükümetin kurulması için görüşmeler dün başladı.

Görüşmelere başkanlık eden Ortak İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Başkanı Festus Mogae, barış anlaşmasının uygulanması yolundaki zorlukların işbirliği ruhuyla aşılması gerektiğini söyledi. Mogae, bir dahaki Noel bayramının çatışmasız bir ortamda kutlanmasını diledi.

Görüşmelere katılan delegelerin Neol boyunca da çalışmaya devam edeceği açıklandı. İsyancıları görüşmelerde Hasan Ramadan Lanky başkanlığındaki heyet temsil ediyor.

BİR SAVAŞ BÖLGESİNDEN DİĞERİNE

Sudan'da yıllardır süren iç çatışmalar sebebiyle evlerini terk eden 260 bin kişi Güney Sudan'a sığındı. Fakat bağımsızlığını yeni ilan eden Güney Sudan'da da iktidar mücadelesi savaşa dönüşmüş durumda.

Sudanlı Emel Bakith, 5 çocuğuyla günlerce yürüyerek Kordofan bölgesinden Güney Sudan'a geçmiş. "Evimiz harap oldu. Ekinlerimiz mahvoldu. Ekin ekemiyoruz. Bombalamalardan kaçmak için mağaralara sığınıyorduk." diyen Bakith, sınırı geçtikten sonra BM tarafından bir kampa yerleştirilmiş. CİHAN
23 Aralık 2015 12:19
DİĞER HABERLER