Güneydoğu kaostan kaosa sürükleniyor

Güneydoğu kaostan kaosa sürükleniyor
Sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre, Silopi ve Nusaybin ilçelerinde halk evini terk etti. 132 bin nüfuslu Cizre, 121 bin nüfuslu Silopi ve 110 bin nüfuslu Nusaybin'de binlerce kişi şehirden valizleriyle ayrıldı.

Kalanlar ise fırın ve marketlere akın ederek yiyecek depolamaya çalıştı. Diyarbakır'da ise sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların sürdüğü Sur ilçesine destek için yapılmak istenen yürüyüşe izin verilmeyince olaylar çıktı. Bağlar ilçesinde silahla vurulan 4 kişiden 2'si hayatını kaybetti.

Sur'daki yasak Diyarbakır'ı karıştırdı: 2 ölü
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek isteyen gruba izin verilmeyince dün olaylar çıktı. Şehrin ana caddelerinden ara sokaklarına kadar birçok yerine barikat kuruldu. PKK'lı teröristler, gün boyunca polisle çatıştı. Çıkan olaylarda silahla vurulan 2 kişi hayatını kaybetti.



Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Sur ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek için önceki gün çağrı yaptı. Dün öğle saatlerinde Yenişehir ilçesindeki Hintli Baba Caddesi'nde toplanan kalabalık grup Diyarbakır Valiliği'ne kadar yürümek istedi. Güvenlik güçleri kanunsuz olduğunu gerekçe göstererek yürüyüşe izin vermeyince kent genelinde olaylar çıktı. Öğle saatlerindeki ilk müdahale Diyarbakır Valiliği yakınlarında oldu. Polis ekipleri, toplanan kalabalık grubu biber gazıyla dağıttı.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENEMEDİ
Daha sonra ara sokaklara kaçan grup Lise Caddesi'nde barikat kurdu, lastik yaktı. Olaylar daha sonra Bağlar ilçesi ve Ofis semtine sıçradı. Polis ekipleri, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan grup, polise taş ve havai fişekle saldırdı. Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi 202'nci Sokak'ta çıkan olaylarda silahla vurulan 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Ölenlerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Olaylarla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.

DİŞ HEKİMİNİN ODASINDA KURŞUN
Kentteki gerginlik nedeniyle esnaf bugün kepenk açmadı, belediye otobüsleri ile şehir içi taşımacılık yapan minibüslerin büyük bölümü sefere çıkmadı. Çöplerin de toplanmadığı Diyarbakır'da öğrencilerin büyük bölümü de okullara gitmedi. Merkez Yenişehir, Bağlar ile Kayapınar ilçelerinde okula gitme oranı yüzde 20 dolayında kaldı. Bir sağlık ocağında görevli diş hekimi E.S. muayene odasına kurşun isabet etmesi sonucu yaralandı.


Cizre, Silopi ve Nusaybin göçüyor
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde dün yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilik, yasağın gece saat 23.00'te başlayacağını duyurdu. İlçelere zırhlı araçlarla asker ve polis sevk edildi. Vatandaşlardan imkanları olanlar ilçeleri terk ederken, kalanlar ise fırın ve marketlere koşup gıda stoku yaptı. 130 bin nüfuslu Cizre ile 120 bin nüfusa sahip Silopi'den binlerce kişi ayrıldı. Otogar ile ilçe trafiğinde yoğunluk yaşandı. Cizre'yi terk etmeye çalışan M.İ. adlı çocuk, teröristlerle güvenlik güçleri arasındaki çatışmada başından vurularak ağır yaralandı. Bu arada Mardin'in 110 bin nüfuslu ilçesi Nusaybin'in dört mahallesinde dün saat 16.00 itibarıyla yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağı duyanlar mahallelerden ayrılmaya başladı.

15 Aralık 2015 06:59
DİĞER HABERLER