Güneydoğu'daki kulüpler lige devam kararı aldı

Güneydoğu'daki kulüpler lige devam kararı aldı
Güneydoğu'daki 14 spor kulübü Spor Toto Ligi'nde kalıp kalmamayla ilgili ortak kararını açıkladı. Diyarbakır'da bir araya gelen kulüp yöneticileri, çekilme haklarını saklı kalma şartıyla lige devam kararı aldıklarını açıkladı.

Kulüpler adına açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı İhsan Avcı, "Bu görüşmede Yeni Diyarbakırspor'un maç sonrası aldığı ve bugün onayımıza sunduğu geri çekilmeyle ilgili ortak görüşümüz şu şekildedir: Biz bu haksızlığın sadece Yeni Diyarbakırspor'un şahsına değil tüm kulüpleri yapılmış bir haksızlık olduğunu, bölgesel düzeydeki tüm takımların çekilme hakkı saklı kalma koşuluyla mücadeleye devam kararı aldık." dedi.

Yeni Diyarbakırspor'un, Türkiye Futbol Federasyonu ve hakemlerin tutumu nedeniyle "Kendi bölgemizde lig kurabiliriz" açıklamasının ardından bölgedeki spor kulüpleri Diyarbakır'da toplandı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarının katıldığı toplantının ardından açıklama yapıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı İhsan Avcı toplantıda aldıkları ortak kararı açıkladı. Hakemin tutumunun temel insani değerlerle bağdaşmadığını ve görevden alınması gerektiğini anlatan Avcı, "Hakem atama döneminde Diyarbakırspor'un girişimlere rağmen hakemi değiştirmemesi nedeniyle Merkez Hakem Kurulu'nun özür dilemesi gerekiyor." dedi.

Yaptıkları toplantıda Türkiye'de federasyon oluşumu ve kentlere dağılımının eşitsiz olduğunu bir kez daha gündemlerine aldıklarını anlatan Avcı, "Eşit olmayan bir rekabet durumu var. Bu durumun yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Yeni bölgesel liglerle tüm kentleri ve bölgeleri temsili açısından önemli. Bu görüşme aynı zamanda en önemli gerekçesi olan Yeni Diyarbakırspor'un maç sonrası aldığı ve bugün onayımıza sunduğu geri çekilmeyle ilgili ortak görüşümüz şu şekildedir. Biz bu haksızlığın sadece Yeni Diyarbakırspor'un şahsına değil tüm kulüpleri yapılmış bir haksızlık olduğunu, bölgesel düzeydeki tüm takımların çekilme hakkı saklı kalma koşuluyla mücadeleye devam kararı aldık. Bundan sonra federasyonların liglerdeki duruş biçimi, özellikle hakem atama biçimleri, deplasmanlarda yaşadığımız ırkçı yaklaşımları, hakemlerin yanlı kararları devam ettiği müddetçe bölge takımların tümü çekilerek, alternatif yapılara örnek olma koşuluyla bir ilke kararı aldığımızı ve bu hakkımızın da saklı kayması kaydıyla şimdilik askıya aldığımızı belirtiyoruz. Bir örgütlenme kararı aldık. Bur kulüpler birliği oluşturma kararı aldık." diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANININ ÜZERİNE DÜŞEN BİR KONU DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeni Diyarbakırspor ile ilgili yaptığı açıklamaya da değinen Avcı, "Spor sporun dinamikleriyle yapılıyor. Siyasetçiler elini ayağını çeksin. Başta özellikle Cumhurbaşkanı olmak üzere üzerine düşen bir konu olmamakla beraber tutup cevap yetiştirme yarışının doğru bir tutumu olduğunu düşünmüyoruz. Bu alandan elini ayağını çeksinler." dedi. CİHAN
22 Mayıs 2015 19:59
DİĞER HABERLER