Günün en acı haberi, yer kalmadı!

Günün en acı haberi, yer kalmadı!
PKK terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonlarda şehit olan asker ve polislerin sayısı 500’e yaklaştı. Ankara’da bulunan “Polis Şehitliği” tamamen doldu. Bu nedenle 150 mezarlık yeni bir şehitlik açıldı.

Doğu ve Güneydoğudaki il ve ilçe merkezlerine yerleşen PKK’lı teröristleri temizleme harekâtı son bir yıldır aralıksız devam ediyor. Güvenlik güçlerinin büyük başarısı ile süren operasyonlarda binlerce terörist etkisiz hale getirildi. Yerleşim yerlerinin önemli bir kısmı PKK’lılardan temizlendi. Bu başarının bir de acı tarafı var. Söz konusu operasyonlarda hemen hemen her gün şehit haberleri geliyor.



CEBECİ’DEKİ ŞEHİTLİK DOLDU


Son bir yıldır yoğun bir şekilde devam eden bu operasyonlarda yüzlerce asker ve polisimiz şehitlik mertebesine ulaştı. 7 Haziran 2015’ten bu yana geçen sürede şehit olan güvenlik görevlisi sayısı 480’i buldu.

Son dönemde artan şehit sayısı nedeniyle var olan şehitliklerin bazılarında yer kalmadı. Ankara’daki Cebeci Asri Mezarlığı’nda bulunan “Polis Şehitliği” tamamen doldu. Yaklaşık 50 kişilik olan bu şehit mezarlığında yer kalmaması sonucu burası kapatıldı. Artık buraya şehitlerimiz defnedilmiyor.





YENİ MEZARLIĞA DEFİNLER BAŞLADI


Söz konusu şehitliğin kapatılmasının ardından ise gelebilecek şehitler için Karşıyaka Mezarlığı’nda yeni bir ‘Polis Şehitliği’ açıldı. Mezarlığın 3. kapısının bulunduğu yere açılan Polis Şehitliği’ne definler başladı. Yaklaşık bir ay önce açılan bu mezarlığın 150 kişilik olduğu öğrenildi.


(vahdet)

03 Mayıs 2016 15:49
DİĞER HABERLER