Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, kendi hükümetleri döneminde bir medya organının yayın politikası dolayısıyla kapatılması veya müdahalenin söz konusu dahi olamayacağını söyledi. Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Garibaşvili, ülkesinde ulusal yayın yapan Rustavi 2 kanalının yönetimi ve eski sahibi arasında yaşanan hukuki süreçten hükümetin sorumlu tutulamayacağını bildirdi. Konunun tamamen mülki bir konu olduğunu belirten Garibaşvili, demokrasinin gereği olan basın ve ifade özgürlüğünün hükümeti için en öncelikli konuların başında olduğunu söyledi.
İktidarları döneminde medyanın önündeki engelleri kaldırdıklarını belirten Başbakan Garibaşvili, hukuki sorunu olmayan bir şirketin eskiden çok uzun olan medya yayın organı kurma süresini 10 güne kadar indirdiklerini söyledi. Ülkede 300'e yakın aktif medya organı olduğuna dikkat çeken Garibaşvili " Medyaya hiçbir müdahale olmamakla birlikte daha rahat ve özgür olarak çalışması için kanunlarımızda her türlü düzenlemeyi yaptık." dedi. Basın özgürlüğü konusunda uluslararası medya denetçileri tarafından bölgenin lideri olduklarının açıklandığını hatırlatan Garibaşvili, ülkesinde yüzlerce ajans ve gazeteyle birlikte 130 televizyona lisans verdiklerini söyledi. Hükümet olarak medya ile koordineli bir politika benimsediklerini ve çok sesliliği savunduklarını belirten Garibaşvili," Bu şartlarda tarafımızdan basının engellenmesi kendimizi inkâr anlamına gelir." dedi.
DÜNYA BANKASI: GÜRCİSTAN YATIRIM AÇISINDAN EN CAZİP ÜLKELERDEN BİRİ
Başbakan Garibaşvili Bakanlar Kurulu toplantısında ülkesiyle ilgili ekonomi konularına da değindi. Dünya Bankası'nın yılın ikinci yarısında yayınladığı raporda ülkesinin yatırım açısından en cazip ülkelerden biri olarak kaydedilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Söz konusu raporda Gürcistan'ın birçok gelişmiş ülkeyi geride bırakarak 24'üncü sırada yer aldığını belirten Garibaşvili, yabancı sermayenin ülkesine yatırım yapması açısından her türlü demokratik ve ekonomik ortamın mevcut olduğunu bildirdi.
CİHAN