Güreşte U23 Ümit Kızlar günü iki bronzla kapattı

U23 Avrupa Ümitler Güreş Şampiyonası Bulgaristan'ın Rusçuk şehrinde kadınlar stil mücadeleleriyle devam ediyor.

Bulgaristan'ın Ruscuk şehrindeki Bulstrad Arena'da dün iki altın, bir bronz kazanan ümit kızlar, bugün de dört sıklette daha mindere çıktı. Sabah seansında yapılan müsabakalar sonrasında; iki güreşçimiz bronz madalya mücadelesi yapma hakkı kazanırken, diğer iki güreşçimiz ise elendi.

DERYA BAYHAN BRONZU KAPTI

58 kiloda Derya Bayhan, ilk turu bay geçti. Bayhan, ikinci turda Norveç'ten Ronja Marlen Bura ile karşılaştı ve rakibi karşısında oldukça etkili bir mücadele sergileyerek minderden teknik üstünlükle galip ayrılıp yarı finale yükseldi.

Bayhan'ın yarı finaldeki rakibi Azerbaycan'dan Alyona Kolesnik oldu. Rakibi karşısında beklenenin çok altında bir mücadele sergileyen Bayhan; karşılaşmanın bitmesine bir dakika otuz saniye kala 10-2 teknik üstünlükle yenilerek altın madalya şansını kaybetti.

Derya Bayhan, akşam seansında Moldova'dan Ecateraina Rusu ile bronz madalya mücadelesine çıktı. Baştan sona üstün bir güreş çıkaran Derya Bayhan, rakibini 12-2 teknik üstünlükle yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

ALTIN MADALYAYI KAÇIRAN TUĞCU DA BRONZLA YETİNDİ

63 kiloda ülkemizi temsil eden Aslı Tuğcu da finalin kapısından döndü. İlk maçını ev sahibi Bulgaristan'ın sporcusu Sofiya Hristova Georgieva ile yapan Tuğcu, minderden 7-4 galip ayrıldıktan sonra yarı finalde Çek Cumhuriyeti'nden Adela Hanzlickova ile karşılaştı. Ancak Tuğcu, mücadelenin 2 dakika 13'üncü saniyesinde talihsiz bir oyun sonucu altta kalarak rakibine tuş oldu ve altın madalya şansını kaybetti.

Aslı Tuğcu bronz madalya alabilmek için akşam seansında Romanya'dan Alexandra Nicoleta Anghel ile karşılaştı ve büyük çekişmeye sahne olan mücadelede minderden 5-2 galip ayrılarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Bugün yapılan güreşlerle sona eren U23 Avrupa Ümit Kızlar Güreş Şampiyonası'nı Türkiye Evin Demirhan ve Buse Tosun ile altın, Derya Bayhan, Bedia Gün ve Aslı Tuğcu ile bronz alırken, şampiyonayı da 5 madalya ile kapatmış oldu.
Cihan CİHAN
02 Nisan 2016 00:17
DİĞER HABERLER