Hakarideki Çatışma

Hakarideki Çatışma -Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attar: -Ülkemizi bölmeye yönelik bu terör faaliyetlerini şiddetle kınıyoruz
GİRESUN (A.A) - Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Hakkari Geçimli Jandarma Karakoluna düzenlenen hain saldırıyı ve terör faaliyetlerini şiddetle kınadığını bildirdi.
     Attar, yaptığı yazılı açıklamada, Geçimli Karakolu ile Çukurcada farklı askeri noktalara aynı anda yapılan saldırılarda, birisi Ordulu 8 vatan evladını şehit vermenin derin üzüntüsü içinde olduklarını belirtti.
     Türk milletinin bu tür insanlık dışı saldırılar karşısında birlik ve beraberliğini bozmadığını, bundan sonra da aynı dirençle beraberliğini koruyacak azim ve kararlılığa sahip olduğunu ifade eden Attar, şunları kaydetti:
     Toplumsal barışın pekiştirilmesi ve hakim olması, sorunların çözülmesi, acı ve gözyaşının dinmesi konusunda gayretler sürdürülürken, güven ve istikrar ortamını sabote etmek isteyen terör örgütü, insanlık dışı kanlı eylemlerine devam etmekte. Hain terör örgütünün ve onun arkasında duranların er veya geç hak ettikleri cezayı göreceklerine olan inancımızla ülkemizi bölmeye yönelik, bu terör faaliyetlerini şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve yüce milletimiz hain plan ve eylemlerin üstesinden gelecek, barış zafer kazanacaktır. Giresun Üniversitesi olarak, bu saldırılarda şehit olan evlatlarımıza Allahtan rahmet, şehit ailelerine ve tüm halkımıza da başsağlığı diliyoruz. Aynı saldırıda yaralanan askerlerimize de acil şifalar diliyor, en yakın zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
06 Ağustos 2012 16:17
DİĞER HABERLER