Hakim Karanfil: Yalakalık, tetikçilik yapan meslektaşlarımı görmekten utanıyorum

Ocak ayında Eskişehir Sulh Ceza Hakimliği görevinden alınarak Zonguldak'a düz hakim olarak atanan Kemal Karanfil, ifade ve kanaat hürriyetinin engellenmenin TCK 115. maddesine göre 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını gerektiğini söyledi. Karanfil, bu suçun zaman aşımının ise 12,5 yıl olduğunu kaydetti.

Yargıtay ve Sulh Ceza eski hakimliği görevlerinde bulunan Hakim Karanfil, sosyal paylaşım sitesinde ifade ve kanaat hürriyetine ilişkin paylaşımlarda bulundu. Zonguldak hakimi, ifade ve kanaat hürriyeti ile gazeteci ve şehit ailelerinin feryatlarını soruşturan meslektaşlarına da tepki gösterdi. Meslektaşlarının böyle bir hatanın içerisinde olmalarının ise manidar olduğunu vurgulayan Karanfil, kanaat ve ifade hürriyetini engelleyenlerin yargılanabileceğini ve tazminat davalarına mahkum olabileceğini aktardı.

"İfade ve kanaat hürriyetini engelleyenler TCK 115. maddesine göre 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu suçun zaman aşımı 12,5 yıldır" diyen Hakim Karanfil, "İfade hürriyetinin kullanılması, bunu yaymayı da içerir. Barışçıl gösteri, protesto, twet atma, köşe yazısı gibi şekillerde kullanılabilir." diye konuştu.

Bu hakkı engelleyenlerin, hukukun ülkeye geldiğinde, tek tek yargılanacağını ve maddi-manevi tazminat davası ile mahkum edileceğini ifade eden Kemal Karanfil, "Bugün gazetecileri, şehit yakınlarının feryatlarını bile soruşturan meslektaşları görünce acaba diplomaları mı sahte diye düşünüyorum. Bugün maalesef, hükümete yalakalık veya tetikçilik yapan hakim ve savcı meslektaşlarımın varlığını görüyor olmaktan utanıyorum." sözlerini kullandı.

Cumhuriyet tarihinde, darbe dönemleri dahil, Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının yürütme organının emrine girdiği, siyasallaştığı başka bir dönem göstermenin imkansız olduğunu vurgulayan Hakim Karanfil, "Bir kısım milliyetçi, demokrat ve ulusalcı meslektaşların bu hatanın içinde olmaları da manidar." diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN
05 Ekim 2015 13:50
DİĞER HABERLER