Hakim Karanfil'den, önemli AİHM uyarısı

Hakim Karanfil'den, önemli AİHM uyarısı
Sulh Ceza Mahkemeler'inin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuran eski Sulh Ceza Hakimi Kemal Karanfil, “Sulh Ceza Hakimliği, sistemi ve uygulamaları ile tarih kitaplarında, İstiklal Mahkemeleri'nin 21. yüz yıl versiyonu olarak anılacaktır.” dedi.
Eskişehir eski Sulh Ceza Hakimi iken, Sulh Ceza Mahkemeleri'nin iptali için 10 sayfalık dilekçeyle yaptığı başvuruya AYM’nin ret kararı vermesine Hakim Kemal Karanfil’den cevap geldi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Hakim Karanfil, “Anayasa Mahkemesi Sulh Ceza Hakimliği ile ilgili müracaatımı reddetmiş ise de muhalefet şerhi koyan 5 üyenin gerekçesi yabana atılamaz.” ifadesini kullandı.

Sulh Ceza Mahkemeleri'nde etkin bir itiraz sisteminin olmadığını herkesin gördüğünü vurgulayan Hakim Karanfil, bu mahkemelerin kararları nedeniyle AİHM’de Türkiye’nin birçok tazminata mahkum olacağını işaret etti, “Yazık değil mi?” dedi. Sulh Ceza Mahkemeleri'nin, İstiklal Mahkemeleri'nin günümüz versiyonu olduğunu iddia eden Hakim karanfil, “Sulh Ceza Mahkemeleri, sistemi ve uygulamaları ile tarih kitaplarında, İstiklal Mahkemeleri'nin 21. yüz yıl versiyonu olarak anılacaktır.” değerlendirmesini yaptı.

‘HUKUKSUZCA TAYİNİMİ YAPTINIZ SİZE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM’

Hakim Karanfil, Sulh Ceza Mahkemeleri'nin iptalini istedikten sonra geçtiğimiz Ocak ayında, komadan çıkan 10 yaşındaki çocuğunun tedavisinin evde sürmesine rağmen HSYK ara kararıyla Eskişehir Sulh Ceza Hakimliği görevinden alınarak düz hakim olarak Zonguldak’a atanmasına yönelik yaptığı itiraza ret kararı verilmesini de tepki gösterdi. HSYK üyelerinin Elazığ’da geçtiğimiz günlerde kasket giyerek çektirdikleri bir fotoğrafı Twitter hesabından paylaşan Karanfil, “Kanun ve yönetmeliğe aykırı olarak yapılan tayin itirazımı reddettiniz. Hakkımı size helal etmiyorum.” ifadesini kullandı.
24 Mayıs 2015 16:27
DİĞER HABERLER