Hakkari'de 2 polis şehit 11 yaralı!

Hakkari'de 2 polis şehit 11 yaralı!
Hakkari'nin Depin Polis kontrol noktasına PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan 13 polisten 2'si şehit oldu; 3'ü ayakta tedavi edildi.

Hakkari'nin Depin Polis kontrol noktasına PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan 13 polisten 2'si şehit oldu; 3'ü ayakta tedavi edildi.
Hakkari kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Polis kontrol noktasına saat 22.30 sıralarında PKK'lı teröristler bombalı araçla saldırıda bulundu. Şiddetli patlamanın ardından teröristler, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polislerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaşanan patlama ve çıkan çatışmada 2'si ağır 13 polis yaralandı. Ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polislerden 1'nin ameliyata alındığı, 3'nün ise ayakta tedavi edildiği belirtildi. Bu arada bölgeye sevk edilen çok sayıda güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı. 
Tedavi altındaki ağır yaralı iki polisin şehit olduğu haberi geldi. 

HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN BOMBALI ARAÇ SALDIRISI AÇIKLAMASI

HAKKARİ Valiliği dün akşam Depin Polis Kontrol noktasına PKK'lı teröristlerins bombalı araçla düzenlediği saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada saldırıda yaralananlardan 2 polisin şehit olduğu, 11 polis, 1 asker ve 3 vatandaşın tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Hakkari Valiliği'nin açıklaması şöyle:

" "27.07.2016 günü saat 22.30 sıralarında ilimiz mMerkez Depin Polis Kontrol Noktasına Van ili istikametinden gelen ve uygulama noktasındaki güvenlik güçlerimize yönelik ve askeri personel sevkiyatı yapan konvoyun uygulama noktasına yaklaştığı sırada, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü beyaz Toyota Hilux marka araçla saldırı yapılmıştır. Yapılan hain saldırı sonucunda 2 polis memurumuz şehit olurken 11 polis memurumuz, 1 askeri personelimiz ve 3 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun. Saldırının ardından ivedi şekilde bölgeye takviye kuvvet gönderilmiş olup; Geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

28 Temmuz 2016 00:50
DİĞER HABERLER