'Haramzadeler' ve 'Bascalan için karar çıktı

'Haramzadeler' ve 'Bascalan için karar çıktı
'Haramzadeler333' ve 'Bascalan' isimli twitter adreslerine ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının akamete uğratılmasının ardından yasal ve gayri yasal dinlemeleri yayınlayan 'Haramzadeler333' ve 'Bascalan' isimli twitter adreslerine ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararda ABD’nin benzer taleplere daha önce verdiği ret kararları gerekçe gösterildi.  Başsavcılığın takipsizlik kararı verdiği Haramzadeler333 ve bascalan hesaplarından yapılan paylaşımlar nedeniyle Başbakan yaptığı açıklamalarda 'Twiteer'ın kökünü kazıyacaklarını' söylemişti. Daha sona Twiteer'a erişim engellenmişti. Anayasa Mahkemesinin özgürlükçü kararının ardından erişim yasağı kaldırılmıştı.  

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Nazmi Ardıç ve eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı’nın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar verildi. Polis müdürleri savcının bu kararına telafisi mümkün olmayacak şekilde mağdur oldukları gerekçesi ile itiraz etti.

Verilen takipsizlik kararında “Benzer bir olay nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri, Adalet Bakanlığı’nın istinabe talimatına verdiği cevapta, iş yoğunluğu nedeniyle terörizm, şiddet, rüşvet organize işlenen suçlarla mücadele önemli para kaybına yol açan suçlara öncelik tanındığı şikayetçilerin hayati tehlikesi olmadığı zararın önemsizliği nedeniyle talimatın yerine getirilmeden iade edildiği ve şikayetçinin facebook adlı şirkete başvurarak içeriğin kaldırılmasını talep etme hakkının olduğunun bildirildiği, ayrıca Adalet Bakanlığı’nın 10.07.2013 tarihli ve 99/2 sayılı genelgesi ile ABD’nin bu tür suçlarla istinabe taleplerini iade ettiği belirtildiğinden IP tespiti için yazılmadığı, CMK’nın 172. maddesinde belirtilen soruşturma evresi sonunda kovuşturma imkanının bulunmaması halinin söz konusu olduğunun anlaşıldığından cumhuriyet başsavcılığınca yapılacak başkaca bir işlem kalmadığı” gerekçeleri ile takipsizlik kararı verildi.

Polis müdürleri ise kendilerinin yayınlanan tapeler nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, verilen kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararın kaldırılmasını talep etti.  

05 Ağustos 2014 15:46
DİĞER HABERLER