Hatalı ameliyat iddiasıyla doktor ve hastaneye 37 bin liralık dava

Hatalı ameliyat iddiasıyla doktor ve hastaneye 37 bin liralık dava
İzmir'deki bir üniversite hastanesinde böbreği alınan emekli öğretmen Celile Çetin'in, iddiaya göre, ameliyat sırasında pankreas kuyruk ucunda yaklaşık 1 santimetre yaralanma meydana geldi. Eşi, oğlu ve gelini avukat olan Çetin, üniversite hastanesi ve Prof. Dr. Ç.Ç.'ye, 35'i manevi 37 bin TL'lik tazminat davası açtı. Aile ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Emekli öğretmen Çetin'in Isparta Devlet Hastenesi'nde çekilen MR'ı sonucunda, sol böbreğinde kitle tespit edildi. İzmir'deki bir üniversite hastanesinin üroloji bölüm konseyince, kitlenin alınması sakıncalı bulunarak böbreğin tümünün alınması kararlaştırıldı. Böbreği, 11 Haziran 2015 tarihinde Prof. Dr. Ç.Ç. tarafından yapılan ameliyatla alındı. Ameliyatın söylenenden uzun sürmesi ve dren takılı olarak servise götürülmesi üzerine ailesi, doktora sebebini sordu. İddiaya göre doktor, "İki ayrı ameliyat yapıldı, ondan uzadı." cevabını verdi. Aile fertleri, Celile Çetin'in ameliyat sırasında, pankreas kuyruk kısmına yakın, yaklaşık 1 santimetre yaralanma olduğunu ve bu yüzden dren takıldığını, konsültasyon istek formundan öğrendi. Vücudun en hassas organlarından biri olan pankreasın yaralanmasıyla ilgili olarak doktor tarafından bilgi verilmediğini ve bu durumun epikriz raporuna yazılmadığını savunan Çetin'in hukukçu ailesi, ameliyatın ardından tedavi sürecinde de kendileriyle ilgilenilmediğini iddia ederek, tedaviye özel bir hastanede devam etme kararı verdi. Kesik sebebiyle oluşan pankreas kaçağı, özel hastanede 116 gün süren kontrol ve takipler sonucunda iyileşti. Çetin adına, avukat olan gelini Sibel Çetin, hem hastaneye hem de doktora maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Ameliyatta istenmeyen ve beklenmeyen bir durum yaşanmasının olağan olabileceğini ancak bunun gizlenmesi ve devamında ilgisizlik ve doktorun odasından kovulmaya kadar giden bir süreç yaşandığını belirten Av. Çetin, "Davalı doktorun, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranarak organ harabiyetine neden olması, tedavi ile ilgilenmemesi nedeniyle üç günde salah ile taburcu olacak hastanın, dört aya yakın hayati risk altında tedavisi sürmüştür." dedi.

Şikayet ve dava için tedavinin tamamlanmasını ve sonucun netleşmesini beklediklerini belirten Av. Çetin, ameliyatın yapıldığı hastane ve yapan doktor aleyhine idare mahkemesinde 35 bini maddi ve 2 bini manevi olmak üzere 37 bin liralık tazminat davası açtıklarını söyledi. Çetin, taksirle yaralama sebebiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını, ayrıca İzmir Tabip Odası, İl Sağlık Müdürlüğü ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na şikayet ettiklerini belirtti. CİHAN
19 Şubat 2016 09:00
DİĞER HABERLER