“SANİYEDE 5 BİN WORD DOSYASI YOLLANDI”
“Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB)’i Paralel Örgüt ele geçirdi” iddiasında bulunan “Havuz Medyası”nın, A Haber televizyonu’na dayandırdığı haberinde, 17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat doğrultusunda yeni atanan personelin TİB’de yapmış olduğu araştırmalar sırasında, hedef telefonların koordinatları ve yapılan görüşmelere ilişkin çözümlemelerle internet verilerinin özel bir uydu düzeneği üzerinden anlık olarak yurt dışına servis edildiği iddia edilmişti.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a sunulan raporda, çanak ile yabancı bir uyduya saniyede 50 megabit hızla bilgi aktarıldığı bildirildi. Yine Bakan Elvan’a sunulan raporda, bu çanak anten ile saniyede 5 Bin Word dosyasının aktarıldığı öne sürüldü.
MAHKEME TEKZİP KARARI VERDİ, 'HAVUZ MEDYASI' ALDIRIŞ ETMEDİ
Havuz Medyası’nın TİB ve eski yöneticilerine yönelik bu iddiaları karşısında, haberlerin muhatabı olan eski TİB yöneticileri, haberleri yapan kurumlar hakkında suç duyurusu ve tekzip davası açtı.
Ankara 25. Asliye Ceza ile 14. Sulh Ceza Mahkemesi, 'havuz medyası'nda çıkan bu haberlerin asılsız ve iftira niteliğinde olduğuna kanaat getirerek, haberleri yayımlayan kurumlar ile haberi yapan kişilere tekzip yayımlama kararı verirken, mahkeme tarafından verilen bu tekzip kararının ise hala uygulanmadığı ortaya çıktı.
İşte söz konusu o haberlere yönelik Emre Erciş’in ele geçirdiği mahkeme kararları
(Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesi TEKZİP kararı)
SON NOKTA BÖYLE KONULDU…
Rotahaber'de yer alan habere
göre, 17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından TİB’e yönelik en önemli iddialardan biri olan bu olaylara ilişkin son söz bu haberle söyleniyor…
Geçtiğimiz Mart ayından bugüne; sıcaklığını koruyan bu iddiaları çürüten ve asılsız olduğunu söyleyen kurum, TİB’in o çanak anteni satın aldığı şirket.
Emre Erciş’in ele geçirdiği belgelere göre, görevden alınan TİB eski Başkanvekili Osman Nihat Şen, basında çıkan çanak anten ile ilgili bilgileri yabancı istihbarat örgütlerine servis ettiler haberlerinin ardından, TİB’in çanak anteni temin ettiği KASAT Uydu İnternet Telekomnikasyon ve Bilgisayar Hiz. Diş. Tic.Ltd. Şirketine 03.06.2014’de haberlerde yer alan iddialarla ilgili bir dilekçe yazdı.
TİB’de bulunan bu çanak antenin durumuna ilişkin bilgi talep eden TİB eski Başkanvekili Şen’e cevap gecikmedi. Şirket’in 09.06.2014’de cevapladığı o rapor, “Havuz Medyası”nda çıkan söz konusu tüm iddiaları ve haberleri, işte bu şekilde yalanlıyor:
“ 1- Yasal yükümlülüklerimiz çerçevesinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile çeşitli defalar görüşülmüş ve bu görüşmeler sonucunda diğer internet erişim sağlayıcılarında olduğu gibi işletmemizce de TİB test merkezine test hattı kurmamız talep edilmiştir. 2012 sonun da erişim engellemelerinin test edilmesi amacıyla işletmemize ait olan BİR adet ÇANAK ANTEN ve ekipmanı TİB’e teslim edilmiştir.
2- Test için TİB’e tahsis edilen çanak anten ve ekipmanların kurulumu, TİB’den talep gelmediği için yapılmamış ve dolayısıyla HİÇ AKTİF EDİLMEMİŞTİR VE HİÇ KULLANILMAMIŞTIR “