Havzada hayat boyu öğrenim masaya yatırıldı

Havzada hayat boyu öğrenim masaya yatırıldı
SAMSUN (A.A) - Havzada Hayat Boyu Öğrenim, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.
     Havza Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Havza Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktürk, daire müdürleri, okul müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Toplantıda, Havza Halk Eğitim Merkezi Müdürü Uğur Sağlam tarafından katılımcılara Halk Eğitim Merkezi faaliyetleri, bir önceki toplantıda alınan kararlar ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, Ana-Kız Okuldayız kampanyası çalışmaları, SBS ve YGS kursları, İŞKUR işbirliği ile yürütülen ve yürütülecek projeler ve yaygın eğitim hizmetlerinin yürütülmesinde kullanılacak kaynakların tespiti gibi konularda kapsamlı bilgiler verildi.
     Toplantı sonunda konuşan Kaymakam Rüstemoğlu, yaygın eğitimden tüm halkın istifade etmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Ülkemizde maalesef bu oran düşük. Hayat boyu öğrenme oranımızın bir an evvel artırılması gerekmekte. Bu konuda tüm kurum müdürü ve okul müdürlerimizin özverili olarak çalışmaları gerekmekte. Vatandaşlarımızın gözünde halk eğitim merkezlerimizdeki kurslar kızlarımızın çeyiz hazırlamak için açılan nakış kursları ile sınırlı. Bu böyle olmamalı. Toplumu her türlü alanda bilinçlendirecek, onlara yeni beceriler katacak kurslar açmalıyız ve planlamalarımızı bu yönde şekillendirmeliyiz.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Orhan Topal
19 Temmuz 2012 16:52
DİĞER HABERLER