Hayallerimizi Paylaşalım projesi sertifika töreni

Hayallerimizi Paylaşalım projesi sertifika töreni yapıldı
BARTIN (A.A) - Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulunca hazırlanan Hayallerimizi Paylaşalım projesinin sertifika töreni yapıldı.
     Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Demirok, Kültür Merkezi Salonundaki törende yaptığı konuşmada proje ile kırsal alanda yaşayan 13-18 yaş arasındaki toplam 100 kız çocuğuna alanında uzman eğitmenler aracılığıyla sağlık, iletişim, psikoloji, kişisel gelişim, kariyer planlama gibi konularda eğitim verdiklerini söyledi.
     Genç kızların eğitim ve kariyer hayatına özendirilmesi, bilinç ve farkındalıklarının arttırılması amacıyla uygulamaya koydukları projenin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklendiğini ifade ede Demirok, şöyle konuştu:
     Proje ile okula gitmeyen kız çocukların ve genç kızların ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarına kayıt oranının artmasını sağlamak, söz konusu dezavantajlı grubun kişilik hakları konusunda bilinç düzeyini artırmak ve kadına karşı şiddetin önüne geçmek, bölgede genç kızların işgücüne katılım oranını artırmak ve ekonomik bağımsızlıklarını sağlamalarına destek olmak, genç kızların erken yaşta evlenmelerini ve çocuk sahibi olmalarını engellemek amaçlanmıştır. Proje kapsamında kız çocuklarımıza yönelik çeşitli eğitim seminerleri düzenledik, üniversitelere ziyaretlerde bulunduk, iş hayatında başarı elde etmiş kadınlarla buluşturduk ve onların iş hayatına ve kariyer sahibi olmaya yönelik farkındalıklarını arttırdık
     Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz de kadın girişimciler grubunun başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, Büyük işler, küçük adımlarla başlar. Kadınlarımızın bu projesi çok önemli ve örnek bir projedir. Tüm kadın girişimcilerimizi bu anlamda gösterdikleri hassasiyet ve özverili çalışmalarından dolayı kutlarım dedi.
     AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise sosyal kalkınma olmadan ekonomik kalkınmanın olmayacağını, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının ekonomik kalkınma projelerinin yanı sıra sosyal projelere de önemli destek verdiğini kaydederek, kadın girişimcileri tebrik ettiğini söyledi.
     Törende, proje kapsamındaki 100 kız öğrenciye sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı/Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
19 Ocak 2013 17:10
DİĞER HABERLER