Nefret operasyonunda akıl almaz olaylar

Zonguldak’ta Berat Gecesi düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 19 hayırsever işadamı kelepçelerle adliyeye götürüldü. Çocuklarının kına gecesine katıldıktan sonra düğününe katılamadığı için nezarethanede gelin ve damadı tebrik etmek zorunda bırakılan iki işadamına bu defa da kelepçe zulmü reva görüldü.

Zonguldak’ta hayırsever işadamlarına yönelik soruşturmada Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 19 kişi, sorgularının ardından elleri kelepçeli bir şekilde adliyeye sevk edildi. 

Kelepçelenenler arasında gelin ve damat olan çocuklarının düğünlerine katılamayan işadamlarından İhsan Aydemir ve Hamza Aydın da yer aldı. 

Mahkemeye sevk edilen esnafların avukatları Malik Uçar, “Herkesin tanıdığı bu insanların cani gibi kelepçelerle adliyeye çıkarılmaları ibretliktir.” dedi.

Osman Ak, ‘telekulak’ ile gündeme gelmişti

Operasyonları yöneten Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak, 28 Şubat’ta mütedeyyin kesimlere yönelik linç operasyonlarının etkin isimlerindendi. 

Osman Ak’ın adı 1997 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube tarafından yapılan illegal dinlemelerle gündeme gelmişti. 

‘Telekulak’ skandalında yargılanan ve görevden alınan Osman Ak, AKP iktidarı tarafından 2014’te Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne atanmıştı.

16 kuruma kayyım atandı

Karabük’te 1 özel okul, 4 dershane ile 7 yurt ve pansiyona Sulh Ceza Hakimliği tarafından kayyım atandı. 

Kayseri’de ise temizlik, güvenlik ve eğitim faaliyetinde bulunan 4 şirkete Kayseri 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kayyım atandı.

100’den fazla gözaltı

Mersin merkezli toplam 14 ilde düzenlenen operasyonlarda 45 kişi gözaltına alındı.

Aksaray’daki operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 1’i tutuklanırken, 8’i de adliyeye sevk edildi. 

Akşam saatlerinde ise Ardahan’da 7’si kamu görevlisi 8, Samsun Ladik’te 1 kamu görevlisi, Kayseri’de 1 KOSGEB çalışanı, Osmaniye’de ise 20 kişi gözaltına alındı. 

Ayrıca Sinop’un Boyabat İlçesi’nde 22 kişi hakkında gözaltına kararı alındı. 

Sivas merkezli 12 ilde gözaltına alınan 7 polis ve öğretmen ise Emniyet’teki ifadelerinin ardından savcılık kararı ile serbest bırakıldı.



Hakkari’de ‘öğretmene gözaltı’ya büyük tepki

Hakkari’deki nefret operasyonunda gözaltına alınan 3,5 yaşındaki Aysima bebeğin öğretmen annesinin adliyeye getirilme fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu.

İki kadın polis memurunun kolları arasında adliyeye binasına getirilen başörtülü öğretmen görüntüsü büyük tepki çekti. 

Diğer taraftan Aysima bebeğin babası Veysel Karadaşlı tutuklandı. 

Karadaşlı’ya emniyetteki sorgusunda “Hakkari’ye neden dershane açtınız, eğitim kurumu açmanızdaki amacınız nedir?” şeklinde sorular yönetildiği öğrenildi. 

Soruyu çok saçma bulduğunu belirten Karadaşlı, tek dertlerinin çocukların eğitimi olduğunu ifade etti. 

Hakkari’de gözaltına alınan 13 kişiden 5’i tutuklandı, 8’i serbest bırakıldı.


25 Mayıs 2016 07:19
DİĞER HABERLER