Hayri İnönü: 300 milyon dolarlık taşınmazlar, 30 yıllığına 1 liraya kiralanmış

Hayri İnönü: 300 milyon dolarlık taşınmazlar, 30 yıllığına 1 liraya kiralanmış
Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü, kendi başkanlığından önceki dönemde belediyeye ait taşınır veya taşınmaz bazı gayrimenkullerin, düşük ücretlerle bazı kurumlara peşkeş çekildiğini söyledi. Gerekli hukuki süreçleri başlattıklarını söyleyen İnönü, "Bazı gayrimenkullerin irtifa hakkı verilmesinde belediyelere verilen yetkilerin dışına çıkılmıştır. Bu bağlamda özel eğitim kurumu statüsündeki Şişli Meslek Yüksek Okulu'na taşınmazların kullanım hakları 30 yıllığına 1 lira karşılığında devredilmiştir. Ancak ilk gelen raporlar bu taşınmazların değerinin 300 milyon dolar civarında olduğunu göstermektedir." dedi.

Hayri İnönü, Şişli Belediyesi Merkez'inde kendi başkanlığından önceki bazı hukuksuzluklarla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı. 2010-2013 yılları arasında hukuka aykırı durumlar nedeniyle yasal işlemleri başlattıklarını belirten İnönü, Şişli Belediyesi'nin hakkını savunduğunu söyledi. İnönü, "Başkanlığım döneminde belediye meclisini özel bir durumdan dolayı ilk kez olağan üstü toplantıya çağırdım. Gündemdeki konular malesef meclis tarafından teklif kararı olarak görüşülüp reddedildi. Şişli için büyük önem arzeden ve bir hukuksuzluğu düzeltmenin adımı olan bu toplantının gündemini sizlerle paylaşmak istiyorum. Belediyemize ati bazı taşınmazlarla ilgili 2010 – 2013 yılları arasında hukuka aykırı işlemler yapıldığını tespit ettik. Bazı gayrimenkullerin irtifa hakkı verilmesinde belediyelere verilen yetkilerin dışına çıkılmıştır. Bu bağlamda özel eğitim kurumu statüsündeki Şişli Meslek Yüksek Okulu'na taşınmazların kullanım hakları 30 yıllığına 1 lira karşılığında devredilmiştir. Bu gayrimenkullerin karşılığına bakarsak; Kaptanpaşa Mahallesi 636 metrekare, Ayazağa Mahallesi 24328 metrekare, Ayazağa Mahallesi 5848 metrekare, Ayazağa Mahallesi 19594 metrekare, Ayazağa Mahallesi 12944 metrekare, Ayazağa Mahallesi 3858 metrekare, Esentepe Hizmet binası Ortaköy Mahallesi 6268 metrekare, Şişli Kent Kültür Merkezi Meşrutiyet Mahallesi 1673 metrekare son olarak da Feriköy Hizmet Binası Cumhuriyet Mahallesi 118 metrekare. Bu fotoğraflara baktığımızda hizmet binalarımız hariç 70 bin metrekarelik gayrimenkulden bahsediyoruz. Şişli gibi alanı küçük ancak emlak piyasası olarak büyük kıymet arzeden böyle bir yerin Şişli halkına hizmet haricinde kullanılması kabul edilemez. Şuan resmi değerlendirmeler sürmektedir. Ancak ilk gelen raporlar bu taşınmazların değerinin 300 milyon dolar civarında olduğunu göstermektedir." şeklinde konuştu.

Eğitim bizim için olmazsa olmazlar arasındadır diyen İnönü, "Elbette amacımız öğrencilerimizi mağdur etmek olamaz. Onlara desteğimiz her zaman devam edecektir. Bu tamamen hukuksal bir hukuksal bir durumun düzeltilmesi için yapılmış bir adımdır. İlgili dönemde bu kararların bazılarında grup kararı gereği oyum ve imzam vardır. Buna rağmen şimdi belediye başkanı olarak daha geniş yetkilerle bu kararları değerlendirdim, Şişli halkı aleyhine bir durum olduğunu tespit ettim. İşte bu nedenle Şişli halkının hakkını aramak için hukuki süreci başlattım. Konunun adli ve idari yönden araştırılması ve sorumlular hakkında yasal işlemlerin yapılması için hukukun imkanlarını sonuna kadar kullanacağız. Belediye başkanı olarak belediyeye ait bütün taşınır ve taşınmaz malların korunmasından birinci derecede ben sorumluyum. Ucu bana dair kime dokunursa dokunsun bu hak arama davasından vazgeçmeyeceğim. Biz bu konuyla ilgili meclisi toplantıya çağırdık gündem belliydi ilgilenen meclis üyeleri mimardan gidip konuyla ilgili bilgi alabilirler. Biz belediye başkanı olduktan sonra ekibimle birlikte bu konuyla ilgili girişimlerde bulunduk. Şişli Meslek Yüksek Okuluyla ilgili. Fakat sonuca ulaşamadık. O nedenden ötürü bu yolu seçme yoluna gittik." dedi.

CİHAN
21 Aralık 2015 14:05
DİĞER HABERLER