HDP'li Doğan, bakan olduktan sonra ilk kez İzmir'e geldi

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, seçim hükümetinde Kalkınma Bakanlığı'na getirildikten sonra ilk defa İzmir'e geldi. Partisinden sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden Doğan, daha sonra İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile biraraya geldi. Burada gazetecilerin terör olaylarını sorması üzerine, "Bir damla kana bile tahammülümüz kalmadı. Bin yıldır barış içinde kardeş olan insanlar, birbirlerine düşman edilmek isteniyor." dedi.

Koalisyon kurulamaması üzerine genel seçimi yenileme zorunluluğu ortaya çıktığını belirten İZTO Başkanı Demirtaş ise, "Yasalar gereği de bir İzmir milletvekili olarak Kalkınma Bakanı olmanızdan mutlu olduk. Devlette devamlılık vardır. Geçici de olsa bakanlıkta katkılarınız olacak. Biz İzmir olarak hep Kalkınma Bakanlığı'ndan şikayetçi olduk. Nedeni, bölgesel teşvikler. İzmir teşviklerle cezalandırıldı. Yarım saat mesafedeki bir ile göre teşvikte dezavantajlı olunca, sanayici o ile göç etti. Elbette İzmir yatırım iklimiyle, insan gücüyle, limanıyla, lojistik avantajlarıyla yatırımcılara evsahipliği etmeye devam edecektir ama Türkiye'nin her yerinde teşviğe ihtiyaç var. Bu bölgesel değil, sektörel teşvik olmalı. Bizim istediğimiz, Türkiye'nin tamamının bir kalkınma alanı olarak benimsenmesi ve sektörlere göre teşvik yapılması." dedi.

Cizre'deki olayları değerlendiren Bakan Müslüm Doğan da, "Güvenlik politikasıyla devletin müdahalesinin doğru olmadığını Cizre'de gördük. Cizre'de kabullenilemez bu durumu gördük. Cizre'ye gittiğimizde, sekiz dokuz gün boyunca insanların yaşamlarının kuşatılmış olduğunu gördük. Bu kabul edilemez. Ülkemiz bu durumu yaşamamalı. Bir an önce barışa ihtiyaç var. Değerlerimizin yeniden tamirine ihtiyacı var. İZTO'nun katkı koyacağına şüphemiz yok. İzmir'in farklı bir anlayışı, yapısı ve büyük birikimi var. İzmir halkı demokrattır. Partimize yapılan saldırılarla İzmir halkı arasında bağ kuramıyorum. Dışarıdan gelen provokatif gruplardır. Bunları aşacağız. Ortak vatanımızda çözemeyecek sorunumuz yok. Silahlı güçlerin, kim olursa olsun elini tetikten çekmesi lazım. Şiddetle bir yere gidilemez. Askeri, polisi, gerillası yoksul halk çocuklarıdır. Bizim çocuklarımızdır. Acilen barışı tesis etmemiz lazım. Durumu iyi anlatmak lazım. Kadim dostuklarımızı, kazanımlarımızı iyi anlatmak lazım. Desteklerinizi bekliyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN
15 Eylül 2015 15:23
DİĞER HABERLER