HDP'li bakanlar MGK'ya girecek mi?

HDP'li bakanlar MGK'ya girecek mi?
Başbakan Davutoğlu’nun teklifi üzerine erken seçim hükümetinde yer almayı kabul eden HDP’li iki milletvekiline Milli Güvenlik Kurulu’na katılmayan bakanlıklar verildi. Müslüm Doğan Kalkınma Bakanı, Ali Haydar Konca Avrupa Birliği Bakanı olarak atandı.
Kalkınma Bakanı ve Avrupa Birliği Bakanı, olağanüstü bir durum ya da bilgilendirme gereği doğmazsa MGK toplantılarına giremiyor. Dolayısıyla bakan olarak atanan HDP milletvekilleri Doğan ve Konca da ülkenin iç ve dış güvenliğine dair gizli konuların konuşulduğu MGK görüşmelerine katılamayacak.

Davutoğlu’nun HDP’yi MGK dışı bırakan bu tavrına, HDP yönetiminden tepki geldi. Samanyolu Haber’e konuşan parti sözcüsü Ayhan Bilgen, Başbakan Davutoğlu’nun HDP’yi aleyhine algı çalışması yapmaya devam ettiğini söyledi.

Bilgen şöyle konuştu: Bu tamamen hala işi kriminalize etmek, bir sendrom oluşturmak, bir kaos psikolojisi oluşturmaktır. Biz yapıcı katkı sunmak için bu sorumluluğu, bu riski aldık. Dolayısıyla da “Keşke almasalardı, keşke girmeselerdi.” gibi bir yaklaşımla son derece dışlayıcı bir yöntem izlenmiştir.

Davutoğlu, terör saldırıları sonrası muhalefet partilerine yaptıkları bilgilendirme görüşmelerinde de HDP’yi liste dışı bırakmıştı.
 
AHMET DOĞAN
SAMANYOLU HABER PARLAMENTO MUHABİRİ
29 Ağustos 2015 13:27
DİĞER HABERLER