İZMİR (CİHAN)- Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, sağlık çalışanlarına uzun süredir çalışma alanları ve uygulamalarıyla ilgili birtakım haksızlıklar yapıldığını belirtti. Hastane önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapan Zengin ve sağlık çalışanları, dilek ağaçlı ve balon protesto gösterisi düzenledi.
Haksızlık ve zulümlerin çalışanlar arasında tahammül edilemez boyutlara ulaştığını belirten Zengin, doktorundan hemşiresine, ebesinden sağlık teknikerine, memurundan hizmetlisine kadar herkesin sıkıntı içerisinde olduğunu ve problemlerinin bir türlü çözümlenmediğini savundu. Türk Sağlık-Sen olarak kurum yöneticileriyle görüşmelerinden de sonuç çıkmadığını ifade eden Zengin, "Kurumda yaşanan sorunların başında yetersiz istihdam, hemşire eksikliği ve uygulama alanlarında çalışanlara dayatılan çalışmalar gelmektedir. Hemşire ve personel eksikliği son dönemlerde ciddi oranda artmış, eksik kadroyla çalıştırılan, iş yükleri azaltılmayan, sürekli yeni form ve uygulamalarla angarya işe maruz kalan hemşirelerimiz, iş yüküne artık katlanamaz konuma gelmişlerdir. Personel eksikliğinin giderilmesi yerine, iş yükünü arttıran uygulamalara imza atan kurum, hasta azaltma yönüne de gitmemiş, tam tersi mesai dışı çalışmayla bakılan hasta sayısıyla iş yoğunluğu had safhaya ulaşmış, hemşireler ve çalışanlar kendi kaderiyle başbaşa bırakılmış, şikayetlerine kulak verilmemiş, talepleri gözardı edilmiş, açıkça tüm çalışanlara zulüm edilmiş, çalışma ortamı adeta bir köle hayatına dönüştürülmüştür." dedi.
Kurumun hemşire eksikliğinden adeta kan ağladığını anlatan Yasemin Zengin, üstüne üstlük yeni angarya işler yüklendiğini söyledi. Baskının çekilemez boyutlara ulaştığını savunan Zengin, "Hemşirelerimiz ve tüm çalışanlarımız kan ağlamakta, sağlık zincirinin her noktasındaki çalışandan mutlaka sorun gelmekte, çalışma hayatı tüm çalışanlar için artık işkenceye dönüşmüş durumdadır. Tüm bunlar yaşanırken kurumun çalışana karşı gözünün kör, kulağının sağır olması ayrı bir muammadır. Sayın idareciler çalışanın sorununa çözüm üretmeyecekse, çalışma hayatını daha iyi bir seviyeye getirmeyeceklerse ne iş yaparlar diye sormak lazım? Çalışanların feryadına sessiz kalmakla neyi çözeceklerdir? İdareciler, çalışanlarını neden muhatap almazlar, çözüm önerilerini tartışmazlar, öneri sunmazlar ve çalışanı kendi kaderiyle başbaşa bırakma yolunu tercih ederler? Buradan idarecilerimize sesleniyoruz, çalışanlarınızın sesine ve feryadına kulak verin, sorunlarına çözüm üretin. Her birimden bir çalışan temsilcisi seçin, sendika temsilcileri belirleyin, bir kriz masası kurun. Bu kurumun ve kurum çalışanlarının feryadına sessiz kalmayın, ancak bu şekilde sorunlara çözüm bulabilirsiniz." diye konuştu. CİHAN