Herkes yerini korudu, peki darbeye kim müsaade etti?

Herkes yerini korudu, peki darbeye kim müsaade etti?
Samanyoluhaber yazarı Mehmet Göksu darbenin sahibinin bulunmadığını belirterek ne oluyor diye sordu


Aklınıza mukayyet olun. Dün YAŞ toplandı, herkes yerini korudu. MİT darbeyi haber alamadı, önceden bilgi toplayamadı. Orada da kimse görevden alınmadı, herkes yerini korudu. O zaman şu anda vazife başında olanların bilgisi dahilinde darbe girişimi olmuş olmuyor mu ?

Planlı, nokta atışı olan bir başarısız girişim. Hala daha kim yada kimler darbe yapmak istedi, bunların özelliği nedir bilinmiyor?

Elimizde itirafçı adı ile silah ve ölüm korkusu ile zorla konuşturulmuş, 'öttürülmüş' kişiler var. Baskı altında olmadan alınan ifadelere de baktığınızda ‘FETÖ vs ile ilişkim yok’diyenler. Bunların da ifadeleri öne çıkarılıp üzerinde konuşulmuyor. Diğer baskı altında alınan itiraf gibi sözler dile dolanmış durumda.

Birbirini suçlayan insan bozması yığınlar, ’Bu darbeye destek oldu‘ deyip töhmet altında bırakıp yıkılmış dağılmış ailelere şahit oluyorsunuz...

Yazık oluyor memlekete millete yazık….

Türkiye’de Havuz medyası bir ritm tutturdu gidiyor. Demokrasi, insan hakları, özgürlük, hak getire.

Türkiye’nin üzerinde karabulutlar dolaşıyor. Bu kadar insan tutulup götürülüyor. Bir tanesinden de itiraz, direnç görmüyorsunuz. Çünkü suçsuz yere fişlendiklerini, iftiralara maruz kaldıklarını çok iyi biliyorlar. Bu insanların ahı yerde kalır mı?

Yalan dolan iftira Türkiye’nin bugünkü geldiği nokta.

İnsanlara zulmetmeyin, gerçek darbe teşebbüsünde bulunanları ortaya çıkarın. Devlet eğer büyük devlet ise bunu çıkarır herkesin gözünü önünde cezasını verir. Ama çıkarılmak istenmiyorsa bunun vebali de en baştakinindir.

Türkiye’de hazır kıta medyayı izleyenler, ‘Liyakattan ve Laiklikten’ dem vuranlar memleketi yeniden yapılandırmaktan bahsediyorlar. Bu insanlar marstan gelmedi ise son 50 yıldan beri eğitimde kalite ancak hizmet hareketinin okulları ile gerçekleştiğini görür. Milyonlarca mezun veren bu okullar, Türkiye’ye insan yetiştirdi. Bu okullardan mezun olanlar acaba marsta mı vazife alacaklardı. Elbette memleketine hizmet etmek için yetişmiş insanlar her yerde vazife aldılar ve almaya da devam edecektir. Bakan Albayrak bile hizmet okullarında okudu ve şimdi bakan oldu. Hadi bakalım sen de darbecisin diye sorguya alın bu insanı.

Şunu iyi bilelim vicdan sahibi hiç kimse Hizmet hareketinin böyle bir darbe girişiminde bulunabileceğine zerre kadar inanmıyor. Yine bu iftiraları atanlar kendi kendilerini kandırıyorlar.

Mehmet GÖKSU

29 Temmuz 2016 13:55
DİĞER HABERLER