Hırsızlar kurban kesip bol kazanç dilemişler

On ayrı hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan şüphelilerin, işlerinin iyi gitmesi için kurban keserek bol kazanç diledikleri ortaya çıktı. Zanlılardan 2'si 6 ay önce tutuklanırken 3'ü de yakalanarak adliyeye sevk edildi. Hırsızların çaldıkları bir LCD'yi götürme anı kameralara yansıdı.

Büyükçekmece'de 13 Mart 2015 tarihinde Alkent 2000 sitesinde Coşkun E. isimli iş adamının dubleks evine akşam saatlerinde giren hırsızlar, içinde bir milyon lira değerinde ziynet eşyası ile nakit para olan kasayı çaldı. Yapılan şikayet başvurusunun ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı.

Yapılan teknik takip, güvenlik kameraları incelemesinin ardından hırsızlık olayını gerçekleştiren hırsızlardan ikisinin kimliği belirlendi. Olaydan birkaç gün sonra adresleri belirlenen Murat Y. (26) ve Deniz B. (38) isimli iki zanlıdan birisi Diyarbakır'da, diğeri ise Aksaray'da, hırsızlık mallarını satarken yakalanarak gözaltına alındı.

Bu kişilerin sorguların ve incelemenin ardından hırsızlık olayını gerçekleştirirken akşam saatlerinde evinde olmayan, misafirliğe giden aileleri tercih ettikleri belirlendi. 'Misafir hırsızı' yöntemi ile hırsızlık yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen iki şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlıların, Coşkun E.'nün dubleks evine de ikinci kat penceresinden girdikleri, yatak odasındaki para kasasını pencereden atıp arabaya yükleyerek kaçtıkları anlaşıldı.

Yapılan çalışmalarda hırsızlık olayına katıldıkları belirlenen Ramazan G. (26), Muhammet Ç. (24) ve Şerafettin Y. (25) de yakalanarak gözaltına alındı.

İŞLER İYİ GİTMİYOR DİYE KURBAN KESTİLER

Şüphelilerin incelenmesi ve ilk ifadelerinin ardından Mart ayında gerçekleştirdikleri milyonluk hırsızlık olayından sonra birisi aile sağlığı merkezi ve 8'i de ikamet olan 9 ayrı hırsızlık olayını daha gerçekleştirdikleri belirlendi. Şüphelilerin, milyonluk hırsızlık olayından sonra girdikleri her yerden LCD televizyon haricinde çalınmaya değer bir eşya bulamadıkları ve işler iyi gitmiyor diye kurban keserek bol kazanç duası yaptıkları ortaya çıktı.

ÇALDIKLARI LCD TELEVİZYON İLE KAMERAYA YAKALANDILAR

Yapılan araştırmalarda zanlıların, yaptıkları bir hırsızlık öncesinde evin etrafında keşif yapmaları ve daha sonra da çaldıkları bir LCD televizyon ile kaçmalarına ilişkin güvenlik kamera görüntüleri ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.
CİHAN
07 Ekim 2015 13:41
DİĞER HABERLER