Üsküp'teki Yahya Kemal Koleji'nden mezun olan Makedonyalı Gorgi Pavlov'dan Hocaefendi'ye duygulandıran mektup.
Makedonyalı Gorgi Pavlov, Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yazdığı Türkçe mektupta, okuduğu bir kitaptan çok etkilendiğini ve Türkçe Olimpiyatlar'ın dünyaki sınırları kaldıran bir proje olduğunu anlatıyor.
Türk okullarıdan mezun olduğunu için çok mutlu olduğunu belirten Pavlov, mektubunu, "dünyanın dört bir yanından olan insanlarla sevgiyle ilişki kurdum. Bence, bunlar bir insanın en büyük değerleri" ifadeleriyle sona erdirmiş.
Mektupta Kocaeli çocuk festivaline katıldığını dile getiren Pavlov'un dikkat çeken ifadeleri ise şöyle: "Orada bir çoğu insanla tanıştım ve anladım ki, ne kadar insanları ayırmaya çalışıyoruz, ister din, ister ırk, ister ülke olsa bile, her insana sevmekle yaklaşırken, hemen bir bağ oluşuyor, ve bu bağı asla kaybetmeyecek"
İşte Makedonyalı Gorgi Pavlov'un kendi kaleminden orjinal mektubu...
Gorgi Pavlov
39 University Dr
Bethlehem, PA, 18015
May 1, 2011
Saygıdeğer Hocaefendi:
Ben, Gorgi Pavlov, Üsküpteki Yahya Kemal koleji mezunuyum. Sizin için son zamanlarda çok duymuştum. Kolejde okuyorken,
sizin kitabınız, İlimin İncileri okudum. Fikirlerinizden anladım ki, bir insanı en çok geliştiren manevi düşüncelerdir. Ayrıca, 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarda da katılarak, anladım ki dünyanın gerçek bir sınırı yok. Diğer ülkelerden gelen insanlarla bir araya gelmekle, konuşmakla, ve paylaşmakla benim de dünya bakışlarımı gelişip, bir çok insanla arkadaş oldum. Olimpiyatlardan olan arkadaşım Amina Mekiç'le tekrar buluşacağıma hiç bilmiyordum. Aslında, Lehigh University'e kaydedince, bana hemen mesaj yazdı, ve söyledi ki Bethlehem'de yaşıyormuş. Bunu duyunca çok mutlu oldum. Anladım ki, dünyanın dört bir yanında ilişkilerim var.
Bu yılda, Olimpiyatlar gibi,3üncüsü düzenlenen Kocaeli çocuk festivalinde katıldım. Orada bir çoğu insanla tanıştım ve anladım ki, ne kadar insanları ayırmaya çalışıyoruz, ister din, ister ırk, ister ülke olsa bile, her insana sevmekle yaklaşırken, hemen bir bağ oluşuyor, ve bu bağı asla kaybetmeyecek. Çocuk festivalinde, hayatımdakı şu ana kadar en mutlu günlerimi geçirdim. Bu festivalinde bizi konaklayan Sultan Öztürk hanımefendiyi de tebrik ediyorum. Ondan dolayı anladım kı, her şey sevmekle oluyor. Sultan hanım, bizi her gün hep soruyordu: ‘Beni seviyor musun?', ve ben hep ‘Tabi tabi çok seviyorum' diye yanıt verirdim. Zira, bu pek önemsemeyen olay beni düşündürdü. Bize sevmekle yaklaşırken, Sultan hanım bizimle güçlü bir bağ oluşturdu, ve umarım ki ilerde onun gibi insanlar olacaklardır.
Sonuçta, Türk okullarının mezunu olarak çok mutluyum. Türkçe'yi öğrendim, dünyanın dört bir yanından olan insanlarla sevgiyle ilişki kurdum. Bence, bunlar bir insanın en büyük değerleri. O yüzden umarım ki benim gibi de daha çok insanlar olacaktır.
Saygılarımla,
Gorgi Pavlov