Hocefendi'nin 'terörle mücadele reçetesi' yankı uyandırdı

Hocefendi'nin 'terörle mücadele reçetesi' yankı uyandırdı
Yunan gazeteleri ile internet siteleri, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin The Wall Street Journal'a (WSJ) yazdığı "Müslümanlar, Aşırılık Kanseriyle Mücadele Etmeli" başlıklı makalesini Yunanca çevirisiyle yayınladı.

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin geçen hafta yayınlanan ve uluslararası camiada ses getiren makalesine komşu Yunan medyası da ilgi gösterdi. Hocaefendi'nin aşırılık ve terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verdiği makale, ülkenin saygın ve köklü gazetelerinin en çok okura ulaştığı hafta sonu sayılarında yayınlandı.

MAKALE YÜZ BİNLERCE KİŞİYE ULAŞTI

Görsel, yazılı ve dijital yayınları ile ülkenin en büyük medya grubu Lambrakis bünyesinde 1922'den bu yana faaliyet gösteren çok okunan haftalık To Vima gazetesinin internet sayfasından yayınladığı makale, okurlar tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Gazete, makaleyi yüz binden fazla üyeye sahip Twitter hesabından da takipçilerine duyurdu. 

EFİMERİDA SYNTAKTON TAM BİR SAYFA AYIRDI

Hafta içi üçüncü, cumartesi günü çıkan hafta sonu sayısı ise en çok satan ikinci gazete durumundaki Efimerida Syntakton, bu hafta sonu sayısında Hocaefendi'nin makalesine tam sayfa ayırdı.

"Fethullah Gülen" imzasıyla yayınlanan makalede, Hocaefendi'nin büyük bir fotoğrafı da kullanıldı. İmzanın yanına düşülen kısa notta ise "Özgülükçü İslam hareketi Hizmet'in manevi lideri" ifadesi yer aldı. 

'TAŞI GEDİĞİNE YERLEŞTİRMİŞ'

Hocaefendi'nin Yunanca makalesi, onlarca haber ve blog sitesi tarafından da alıntılanarak Yunan okuyucunun dikkatine sunuldu.

Bıraktıkları mesajlarda okurlar, 'çok önemli', 'cesur' ve 'taşı gediğine yerleştirmiş' gibi ifadelerle makaleye dair görüş belirtti. 

AŞIRILIĞIN ÇÖZÜM YOLUNU GÖSTERMİŞTİ

Fethullah Gülen Hocaefendi, WSJ gazetesine yazdığı makalede, İslam adına işlenen terör eylemlerinin Müslümanları yabancılaştırdığı ve İslam aleyhine yanlış algıları derinleştirdiği uyarısında bulunuyor. Gülen, terörün dini olmadığını da dile getiriyor.

İslam'ın lekelenen imajını düzeltmek için "Öncelikle, şiddeti kınamalı ve mağduriyet psikolojisinin tuzağına düşmemeliyiz. Zulme uğratılmış olmak terörü kınamamayı veya teröre tevessül etmeyi meşrulaştırmaz." tespitini yapan Hocaefendi, teröristlerin İslam adına ağır günahlar işlemekte olduğunu kaydediyor.

Kur'an-ı Kerim ve Efendimiz'in (s.a.v) sünneti gibi temel kaynakların dürüstçe incelenmesiyle bu neticenin net bir şekilde ortaya konacağına dikkati çekiyor. 

Terörle mücadelede eğitimin önemine dikkat çeken ve çözüm yolu gösteren Hocaefendi, Müslümanların sağlıklı dini eğitim hürriyetlerinin temininin radikallerin aşırı ideolojilerini yaymalarının önünde kritik bir set oluşturabileceğine vurgu yapıyor.




06 Eylül 2015 14:34
DİĞER HABERLER