IFLC temsilcilerinden Houston Belediye Meclisi'nde 'dünya barışı' mesajı

Dünyanın barış elçileri haline gelen IFLC öğrencileri ABD'de Houston Belediye Meclisi'ni ziyaret etti. Ziyarete özel ilgi gösteren Houston Belediye Başkanı John Whitmire, rutin toplantı dışına çıkarak, çocuklara Meclis toplantısında tek tek söz verip konuşma imkanı da sağladı.

Houston Belediye Meclis Toplantısında, alışılmışın dışında görüntüler vardı. 25 farklı ülkeden gelen 70 IFLC öğrencisini temsilen bazı öğrenciler meclis toplantısına davet edildiler. Genç yetenekler, geçtiğimiz iki hafta boyunca Houston’un misafiriydiler.  



SEVGİ DİLİ KAPILARI YİNE AÇTI

American Turkic Business Council Başkanı Orhan Osman, Belediye Başkanı ve meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, IFLC’yi anlattı. Osman, “Bu çocuklar, farklı coğrafyalardan gelmiş olmalarına rağmen sevgi dilini konuşarak çok kısa sürede çok güzel işler başardılar” dedi. Öğrencilerin, kültürel çeşitlilikleriyle Houston’a değer kattığını vurgulayan Orhan Osman ayrıca, çocukların kültürlerini dans ve sanat diliyle tanıttıklarını ve bu çeşitliliğin dünyadaki en büyük zenginliklerden biri olduğunu belirtti.

BELEDİYE BAŞKANI BİZZAT İLGİLENDİ
Houston Belediye Başkanı John Whitmire ise ziyarete özel ilgi gösterdi. Programda öğrencileri içten bir şekilde karşılayıp onlara eşlik etti. 

Başkan Whitmire, meclis toplantısının rutin akışının dışına çıkarak her bir öğrenciyi kürsüye tek tek davet etti. Onlara ülkelerini ve kendilerini tanıtma fırsatı verdi. “Sizleri Houston’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi Belediye Başkanı, gençlerin Houston’dan güzel anılarla ayrılmalarını umduğunu belirtti. IFLC öğrencileri, Belediye Başkanı ve meclis üyelerini 12 Ekim’de yapılacak olan festivale de davet ettiler.





BARIŞ ELÇİLERİNDE DÜNYA BARIŞI VURGUSU
City Council At-Large-1 üyesi Julian Ramirez, bu tür uluslararası etkinliklerin dünya barışına hizmet ettiğini ifade etti. “Bu faaliyetlere liderlik eden kurumları takdir ediyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek American Turkic Business Council ve diğer organizatörlere minnettarlığını dile getirdi.

Bir diğer City Council üyesi Ed Pollard, Raindrop Foundation ve American Turkic Business Council’in Houston için önemli katkılar sağladığını belirtti. “Bu kurumlar, şehrimize ciddi faydalar sunan örnek kurumlardir,” dedi Pollard, bu hizmetlerin devamını dilediğini ve liderliklerinden dolayı minnettar olduğunu ekledi.

BAŞKAN VE ÜYELERE ÖZEL DAVET
Toplantının sonunda IFLC öğrencileri, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Houston Belediye Başkanı’na sundular. Houston Belediye Meclis Toplantısına katılan IFLC öğrencileri, Belediye Başkanı ve meclis üyelerini 12 Ekim’de yapılacak olan festivale davet ettiler.

10 Ekim 2024 09:42
DİĞER HABERLER