Iğdırda "Organ ve Doku Bağışı" konferansı

Iğdırda "Organ ve Doku Bağışı" konferansı
IĞDIR (A.A) - Iğdırda "Organ ve Doku Bağışı" konulu konferans düzenlendi.
     Kültür Merkezindeki konferansa, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Bülent Kaya, kurum amirleri ve sağlık çalışanları katıldı.
     Iğdır Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Yavuz Çakıroğlu, organ bağışının ülke için önemli sağlık sorunu olduğunu belirterek, Türkiyede organların yüzde 75inin hasta yakınları tarafından alındığını söyledi.
     Çakıroğlu, şunları kaydetti:
     "Ülkemizde yaklaşık 22 bin hasta organ beklemekte. Organ bağışını özendirecek tüm çalışmalar hastaların mağduriyetine çare olacaktır. Türkiyede 60ın üzerinde organ nakli merkezi olduğunu ve bu merkezlerde kalp, akciğer, karaciğer, ince bağırsak, böbrek, pankreas ve doku nakilleri yapılmaktadır. Türkiyede organ bağış oranı düşük ama bu sorun yalnızca ülkemize ait değil. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de nakil sayıları istenilen orana maalesef ulaşamıyor."
     Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı da organ nakli altyapısında Türkiyenin ileri noktada olduğunu belirterek, organ bağışlandığı zaman ilgili tüm birimlerin ivedilikle çalıştığını söyledi.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
09 Mayıs 2013 18:40
DİĞER HABERLER