İki Bakan ile ilgili çok konuşulacak iddia

İki Bakan ile ilgili çok konuşulacak iddia
Financial Times konferansında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşma yapmasının kesinleşmesinin ardından Mehmet Şimşek ve Volkan Bozkır'ın konuşma yapmaktan vazgeçip, geri döndüğünü iddia edildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde konuk olarak yazan Pelin Batu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır'ın, Abdullah Gül'ün konuşmasının kesinleştiği gün Financial Times yetkililerini arayıp gelemeyeceklerini bildirdiğini iddia etti. Bunun çok anlamlı bir tesadüf olduğunu ifade eden Batu, bir milletvekilinin, "Şimşek ve Bozkır, önümüzdeki sezon Bakanlıklarını garanti etmek için Gül’den uzak durmuşlardır." dediğini de belirtti.

İşte Batu’nun Cumhuriyet gazesindeki yazısının ilgili bölümü:

"Financial Times bu konferansı üçüncü kez yapıyor. İlk kez 2012’de düzenlendiğinde, Bakanlarımız ve milletvekillerimiz mutlu mesut teşrif ediyordu, zira burada hem FT prestiji söz konusu, hem de kendi icralarını dünyaya dillendirme vesilesi yakalamış oluyorlardı. Yıl 2015, Financial Times, “Ankara artık güvenilir görünmüyor”, “Komplo teorileri Türkiye demokrasisi için endişe verici” gibi yazılar yayımladığı günlerde konferans gelip çatıyor. FT, bu seneki açılış konuşmalarını yapmak için iki Bakanla anlaşmış. Bunlardan biri, geçtiğimiz sene de FT konferansına teşrif eden Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, diğeri de Avrupa Birliği Bakanımız Volkan Bozkır.

Söylememe gerek yok herhalde, FT gibi ciddi müesseseler, tertipledikleri etkinliklerin üzerine titrer, dakikası dakikasına hesaplar, bizdeki gibi kürsüyü ele geçirince susmak bilmeyen vaizlere tahammül etmez. O yüzden Sayın Şimşek ve Bozkır’ın konferanstan bir iki gün evvel gelemeyeceklerini belirtmelerine ne kadar şaşırdıklarını tahmin edebilirsiniz. Sayın Abdullah Gül’ün yapacağı kesinleştiği gün FT yetkililerini arayıp gelemeyeceklerini söylüyorlar. Sizce de bu çok anlamlı bir tesadüf değil mi? Konuştuğum bir FT yazarının bunu “elverişli bir mazeret” olarak nitelediğini de ekleyeyim. Bir milletvekilinin yorumu ise ilginç: “Şimşek ve Bozkır, önümüzdeki sezon Bakanlıklarını garanti etmek için Gül’den uzak durmuşlardır.” Sanki bir spor müsabakasının, pardon müsameresinin içinde hapsolduk! Siyasi zikzaklarını izlemek zorunda kalıyoruz."

MALİYE BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet gazetesinin "Bakan Mehmet Şimşek Gül'ün katıldığını duyunca FT Konferansı'na katılmaktan vazgeçti" şeklindeki haberinin "araştırmacı gazeteciliğin hiçe sayıldığı garip bir haber olduğunu" bildirdi. Açıklamada Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Financial Times Konferansı'nın yapıldığı gün Ankara'da iki önemli toplantıya katıldığının bilindiği vurgulandı.

18 Nisan 2015 17:00
DİĞER HABERLER