İktidara ‘destek’ mesajı veren Özel, KAAN’a desteğini açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, üretim sürecine ilişkin tartışmaların yaşandığı KAAN’ın önünde çekilmiş bir fotoğrafını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak, iktidara destek mesajı verdi. Özel'in bu ani 'İktidar destekçisi' açıklamasının sebebi anlaşılamadı.
Ögür Özel, mesajında, “1973’de başlayan büyük yolculuk engeller ve zorluklarla dolu ama kritik hedefe ulaşmada Türk mühendisine ve işçisine güvenimiz tam. KAAN’ımız gücünü dışarıdan değil, milletimizden almaktadır. Milli gururumuz KAAN fotoğrafta bizim arkamızda, biz de sonuna kadar KAAN’ın arkasındayız!” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 28 Eylül’de CAATSA konusunda yaptığı açıklamalarda, “Şu anda diyelim F-35 vs. Almayı beklediğimiz KAAN’ın motorları var şu anda bekliyor Amerikan Kongresi’nde. Onların lisansı durmuş durumda. Onların lisansını da hayata geçip motorların gelmesi lazım ki KAAN’ların üretimi başlayabilsin.” demişti.

İktidara yakın isimlerden Cem Küçük ise Erdoğan’ın KAAN’ın motorlarının yerli üretim olduğunu sandığını iddia etmişti.
01 Ekim 2025 12:21
DİĞER HABERLER