İletişim öğrencilere 'Çukurova Üniversitesi ve Arkeoloji' semineri

İletişim öğrencilere 'Çukurova Üniversitesi ve Arkeoloji' semineri
ADANA (CİHAN)- Her hafta alanında tanınan akademisyenleri, gazetecileri, yazarları, film yönetmenlerini, reklamcıları ve iletişim uzmanlarını iletişim seminerlerinde öğrencileriyle buluşturan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi, bu hafta Yrd. Doç. Dr. K. Serdar Girginer'i ağırladı.

ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. K. Serdar Girginer 'Çukurova Üniversitesi ve Arkeoloji' başlıklı 'Tanıtım ve Pazarlamada Arkeolojinin Önemi' konulu sunumunda iletişim öğrencilerine bilgi verdi. İletişim Fakültesi öğrencilerinin ilgiyle dinlediği Yrd. Doç. Dr. Girginer, Arkeoloji Bölümü'nün 1998 yılında Kurucu Bölüm Başkanı olarak atanmasıyla kurulduğunu ve günümüzde yaklaşık 160 örgün öğretim lisans öğrencisiyle eğitim-öğretim hayatını sürdürdüğünü söyleyerek, bölüm hocalarının çok sayıda arazi projelerinin devam ettiği anlattı.

Yrd. Doç. Dr. K. Serdar Girginer sunumunda Tarihi Kent Adana: Tepebağ Höyük Kazısı ve Arkeopark Projesi, Adana ve Kayseri İlleri Arkeolojik Yerleşim Envanteri Projesi, Kizzuwatna Araştırmaları ve Kentlerinin Tespiti Projesi, Tatarlı Höyük Kazısı projelerinden kısaca söz etti. Bölümlerinin bir başka projesi olan Bilimsel Danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Elif Genç'in yaptığı, Batman Kuriki Höyük kazısı ile Adana Müzesi'nin Başkanlığında ve Bölümün Bilimsel Danışmanlığında devam eden Karataş-Magarsus Antik Tiyatro Kazısı, Tepebağ Höyük kazısı ve Anazarbos kazıları hakkında da bilgi verdi.

Yrd. Doç. Dr. Girginer, bir üniversitenin arkeoloji çalışmalarına bakış açısının nasıl olması gerektiği konusuna değinerek, bu konuda belki de Türkiye'deki en şanslı bölümlerden birisi olduklarını, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'ın büyük desteğiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ÇÜ adına yapılmakta olan Tatarlı Höyük kazısının son verilerini iletişim öğrencileriyle paylaştı.

Bu kazıyla birlikte Üniversite olarak Adana'ya iki marka değeri önerdiklerini, bunların Kizzuwatnalı Kraliçe Puduhepa ve onun yaşadığı kent Lawazantiya olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Girginer, Lawazantiya'nın da çok büyük ihtimalle Tatarlı Höyük ile aynı yer olduğunu; bu kanıtlandığında da yaklaşık 80 yıldır aranan kayıp kent Lawazantiya'nın bulunuşunun Çukurova Üniversitesi'nin büyük bir başarısı olarak tarihe geçeceğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Serdar Girginer, arkeolojik çalışmaların ve sonuçlarının kentin ve bölgenin tanıtımında ve kültür turizmi hareketliliğinde çok önemli vitrin çalışmalar olduğunu ifade etti.

Söyleşi sonunda, ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü öğrencileri ile birlikte öğretim üyeleri Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu ve Yrd. Doç. Dr. İlker Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Serdar Girginer'e teşekkür belgesi takdim etti. İletişim semineri toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. CİHAN
11 Mart 2015 13:53
DİĞER HABERLER