İlk iki tur sonuçları belli oldu

İlk iki tur sonuçları belli oldu
TBMM Başkanlığı, Meclis Başkanı'nı seçmek için toplandı...TBMM başkanlık seçiminde ilk iki tur sonuçları açılandı.

TBMM başkanlık seçiminde ikinci tur sonuçları açılandı. İlk iki turda hiçbir aday yeterli oya ulaşamadı. 3. tur ve 4. tur yarın yapılacak.


İKİNCİ TUR SONUÇLARI


YILMAZ:256


BAYKAL:128


İHSANOĞLU:80


FIRAT:80


TBMM başkanlık seçiminde ilk oylama yapıldı. İlk tur oylamada hiçbir aday Başkan seçilmek için gerekli olan 367 oya ulaşamadı.

Oylamaya 545 vekilin katıldığı açıklandı.

YILMAZ: 256


BAYKAL : 125


İHSANOĞLU: 81


FIRAT: 81 


İLK TUR SONUÇLARI

TBMM Başkanlığı için AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yarıştı. Baykal, Meclis Geçici Başkanlığı yaptığı için oy kullanamadı. 545 üye oy kullandı. 2 oy boş çıktı. Yapılan ilk tur oylamada adayların oy dağılımı şöyle oluştu:

İsmet Yılmaz: 256, Deniz Baykal: 125, Ekmeleddin İhsanoğlu: 81, Dengir Mir Mehmet Fırat: 81

6 MİLLETVEKİLİ YEMİN ETTİ


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Genel Kurula gelirken AK Partili milletvekilleri tarafından alkışlandı. Davutoğlu ile Baykal selamlaştı. Oylama işlemine geçilmeden önce yemin etmeyen milletvekilleri ant içtiler. Kaza geçirdiği için tekerlekli sandalyede Meclis Genel Kurulu'na gelen HDP Adana Milletvekili Rıdvan Turan, yemin etti. Toplam 6 milletvekili ant içti.

BAŞKAN NASIL SEÇİLECEK?
Meclis Başkanlığı seçiminin bugün yapılacak ilk iki turda adaylar seçilebilmek için 367 oya ulaşmayı deneyecek. 367 oy alan çıkmazsa yarın gerçekleştirilecek üçüncü turda 276 oy, en çok oy alan iki adayın yarışacağı dördüncü ve son turda ise en fazla oy alan aday başkan seçilecek.


CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ




ADAYLAR LİDERLERİ ZİYARET EDEREK DESTEK İSTEDİ

AK Parti’nin Meclis Başkan adayı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve CHP’nin Meclis Başkan adayı Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Meclis’te grubu bulunan siyasi parti genel başkanlarını ziyaretinin ardından, dünde MHP’nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP’nin Meclis Başkan adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP Genel Merkezi’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. MHP’nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP’nin adayı Dengir Mir Mehmet Fırat karşılıklı ziyarette bulunmadı.

Meclis Başkan adaylarının ziyaretleri sonrası; siyasi partilerde ortaya çıkan tablo, ilk iki turda her siyasi partinin kendi adayını desteklemesi yönünde oldu.

30 Haziran 2015 15:20
DİĞER HABERLER