İmamoğlu açıkladı: Biz önerdik, kendileri de kabul etti...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Saray'da bir araya gelen 29 büyükşehir belediye başkanı arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu toplantının verimli geçtiğini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, “Bizim bir komisyon önerimiz oldu. Kurulacak bir komisyon marifetiyle süreçlere dahil olmamız gerektiğini illettik öneri olarak. Kendileri kabul etti. Hem CHP’li belediyelerden hem AK Partili büyükşehir belediyelerinden ortak bir komisyon kurulması yönünde bir karar verildi.” şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU: VERİMLİ, İYİ BİR BAŞLANGIÇ

İmamoğlu toplantının ardından Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Cumhuriyet'in haberine göre İmamoğlu, “Verimli bir buluşma oldu. Bence iletişim açısından çok değerli bir buluşmaydı. Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyoruz. Tümüyle sorunlar konuşuldu. Nasıl bir yöntem belirleyeceğimiz konuşuldu. Akabinde karşılıklı yine sorular soruldu ve sayın bakanlar da cevaplar verdi. Tümüyle güzel, verimli, iyi bir başlangıç.” dedi.

"ELEŞTİRİLERİ DEĞERLENDİRİRİZ"

İmamoğlu, “Cumhurbaşkanı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden işten çıkarmalarla ilgili eleştirileri oldu…” sözleri üzerine, “Tabii ki her eleştiri değerli. İrdeleriz, bakarız ama toplantının çok iyi tarafı var, konuşulacak. Bu tarafı çok minimumda kalıyor.” cevabını verdi. 

İmamoğlu, “Cumhurbaşkanı’nın birkaç kötü örnek üzerinden yüzlerce kişinin mağdur edilmesiyle ilgili sözleri var.” hatırlatmasına, “Sorulmadığı için bilgi paylaşımı yapmadık. Kimi kastettiğini ben bilmiyorum açıkçası ama sorulursa, kendileriyle neler olduğunu bilgi olarak paylaşırım.” ifadelerini kullandı. 

"KİMİ KAST ETTİ BİLMİYORUM; BİZ HASSASIZ"

İmamoğlu, gazeteciler, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın, ‘Ne personelle uğraştık ne araçlarla! ifadesi var. ‘Aynı hassasiyeti bekliyoruz’ dedi. Bu sözlere ne diyeceksiniz” sorusunu da “Biz hassasız. Ama kimi kastetti bilmiyorum açıkçası. Biz hassasız.” şeklinde cevapladı. 

11 Eylül 2019 22:07
DİĞER HABERLER