İncirlik'ten havalanan İHA'lar IŞİD'i vurdu

İncirlik'ten havalanan İHA'lar IŞİD'i vurdu
IŞİD'in bomba üretim merkezi silahlı İHA'larla vuruldu!

SURİYE'nin kuzey batısında Halep'e bağlı Azez İlçesi'ndeki DABIK isimli kasabadaki bir binanın giriş katını 'Patlayıcı Madde Üretimi ve Patlayıcı Araç Hazırlama Merkezi' olarak kullandıkları öğrenilen IŞİD'li teröristlerin bomba üretim merkezi, İncirlik'ten havalanan MQ-1 modeli silahlı İHA'lar tarafından imha edildi. Hava harekatı sırasında dışarıda bulunduğu belirtilen 2 IŞİD'li teröristin öldüğü bildirildi.

İSTİHBARAT ALINDI


Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 30 Nisan günü Suriye'nin kuzeyindeki keşif ve gözetleme elemanlarından alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda, 'DABIK' kasabasında bir binanın giriş katının IŞİD'li teröristler tarafından 'Patlayıcı Madde Üretimi ve Patlayıcı Araç Hazırlama Merkezi' olarak kullanıldığı öğrenildi. Söz konusu istihbaratın Koalisyon Harekat Merkezi ile anında paylaşıldığı ve operasyon hazırlıklarının başlatıldığı belirtildi. 


2 SİLAHLI İHA AYNI HEDEFE HAVA HAREKATI DÜZENLEDİ


Askeri kaynakların verdiği bilgiye göre, hedef yeri koordinatlarının tam olarak tespitinin ardından Koalisyon Harekat Merkezi'nin yönlendirmesiyle İncirlik'ten havalanan MQ-1 modeli Silahlı İHA, tespit edilen binayı tam isabetle vurdu. Hemen ardından gönderilen diğer bir MQ-1 Silahlı İHA ise aynı hedefe ikinci kez hava harekatı düzenledi ve 'Patlayıcı Madde Üretimi ve Patlayıcı Araç Hazırlama Merkezi' imha edildi. Bina içerisinde bulunan patlayıcıların infilakı sonucu meydana gelen birkaç patlama sonucu binanın çöktüğü bildirildi. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, binanın imha edildiği sırada dışarıda bulunduğu belirtilen 2 IŞİD'li terörist de öldü. Patlamalarla çöken bina içerisinde çok sayıda teröristin kaldığı; ancak şu ana kadar bölgeden bu konuda net bir bilgi alınamadığı da bildirildi. 


DHA

01 Mayıs 2016 12:56
DİĞER HABERLER