İngiltere'de AB referandumu için oylama yaşının düşürülmesine ret

İngiltere Parlamentosu, 2017 yılında ülkenin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine karar vereceği referandum için oylama yaşının 18'den 16'ya düşürülmesi teklifini reddetti.

İngiltere'de gelecek yıl yapılması planlanan ve ülkenin AB üyeliğinde devam edip etmeyeceğine karar verilecek referandumda, parlamentonun üst kanadı Lordlar Kamarası'nın oylama yaşının 18'den 16'ya düşürülmesi talebi, yapılan oylama sonucu 303'e karşı 253 oyla reddedildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron da daha önce birçok tartışmaya neden olan oylama yaşının düşürülmesine, AB referandum sürecini uzatacağı gerekçesiyle karşı çıkmıştı. Birçok uzman ise ülkedeki genç nüfusun, gelecek yıl planlanan AB referandumunda İngiltere'nin AB'de kalmasından yana olduğunu söylüyor.

İngiltere'de Mayıs'ta yapılan genel seçim öncesi Muhafazakar Parti'nin liderliğini üstlenen David Cameron, seçim sonucunda iktidara gelmesi halinde Birleşik Krallık'ın AB üyeliği konusunda referandum yapılacağını açıklamıştı. İktidar partisi olarak seçilmesinin ardından ise İngiliz lider 2017 yılında halk oylamasının yapılmasını planlıyor. CİHAN
08 Aralık 2015 17:10
DİĞER HABERLER